Ще се върне ли лятото? Ето какво време ни очаква до края на август

Ще се върне ли лятото? Ето какво време ни очаква до края на август
Снимка: netinfo

На всички ни се иска да задържим лятото за още мъничко и макар астрономическото лято да приключва чак към края на септември, температурите и дъждовете тези дни ни подсказват, че есента наближава. Но дали все още има надежда за хубави слънчеви дни?

Днес денят ще премине с променлива облачност, на отделни места, главно в западната половина на страната, ще има валежи от дъжд, след обяд придружени с гръмотевици. Ще духа умерен северозападен, в Източна България - и временно силен северен вятър. Максималните температури ще са предимно между 26 и 31 градуса, сочи прогнозата на НИМХ-БАН.

Над Черноморието облачността ще е променлива и на отделни места в сутрешните часове краткотрайно ще превали. Ще духа умерен, в южните райони - и временно силен, северен вятър. Максималните температури ще са между 27 и 30 градуса. Температурата на морската вода е 26-27 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.
 
В планините облачността ще е по-често значителна, на места - с валежи от дъжд. Привечер облачността ще се разкъса и намалее. Ще духа умерен, в Родопите - и временно силен, североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 21 градуса, на 2000 метра - около 14 градуса.

В сряда и в четвъртък ще има повече слънчеви часове, но след обяд на отделни места, главно в планините, ще превали краткотраен дъжд, с по-голяма вероятност - през първия ден.
 
Северозападният вятър постепенно ще отслабне, само в източните райони ще остане умерен, вече от север-североизток.

Ще започне повишение на дневните температури и максималните в четвъртък ще са между 28 и 33 градуса.

Уикендът също се очертава много слънчев и с температури около 30 градуса, което означава, че е време да си направите планове за последните дни от август.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти