Ще попътувам сама по света и няма нищо срамно в това!

Ще попътувам сама по света и няма нищо срамно в това!
Снимка: Thinkstock

Напоследък се чувстваш леко самотна? 

Омръзнало ти е да слушаш историите на приятелките си, как на всяка Edna от тях много ѝ се пътува, но точно сега не можела, не бил подходящият момент за щуро пътешествие по женски... 

А също така си необвързана - чувстваш се сама и имаш нужда "да презаредиш батериите си", да пътуваш, да откриеш нови кътчета от света, да опознаеш нови хора...

Всъщност да попътуваш сама по света не е никак лоша идея и няма нищо срамно в това. Истината е, че всички сме широкоскроени и знаем, че на всеки може да се случи да бъде самотен в даден период от живота си.

И няма по-добро решение от това да попътешестваш, за да помислиш върху себе си и развитието някъде далеч от България.

Ето и 8 дестинации, на които можеш да го направиш по най-приятния начин:

Австралия

Ако владееш английски език, държавата континент е чудесно решение за кратко бягство от реалността. И няма никакъв проблем да предприемеш това пътешествие съвсем сама, тъй като Австралия е на едно от първите места в класацията за най-безопасни страни в света.

Тайланд

Земята на най-щастливите и усмихнати хора на света е много добра алтернатива, ако в момента не можеш да откриеш спътник за твоите пътешественически идеи. Освен зареждаща с нови духовни преживявания, Тайланд е и безкрайно изгодна дестинация - реално, най-скъпата част от пътуването ще бъде самолетният ти билет. Бонус към всичко това е, че тайландците говорят английски език, така че няма да ти бъде трудно да комуникираш с местните.

Коста Рика

Невъзможно е да се чувстваш самотна в Коста Рика. Разходки из джунглата, наслада на безкрайните плажове, разглеждане на вулкани и горещи извори с минерална вода - това са една малка част от нещата, с които можеш да се занимаваш тук. Също така можеш спокойно да се научиш да караш сърф и да практикуваш йога. 

Чили

Това е дестинация, на която можеш да се наслаждаваш на компанията си в очарованието на градската атмосфера. И също така да си угаждаш чудесно откъм вкусна и ароматна храна - в китните ресторанти и кафета по улиците. 

| Прочети още: Осем причини да тръгнеш на път сама |

Ирландия

Перфектна комбинация от градски шик и културно богатство. Ще посетиш най-добрите пъбове на Дъблин, ще се развълнуваш от традиционната ирландска музика. Страната е наистина зареждаща туристическа дестинация за хора, които са предприели пътуване съвсем сами.

Барселона

Един от най-подходящите градове за соло пътешественици. Лесен за ориентиране град с удобен градски транспорт, в който можеш да се разхождаш с часове, дни, седмици, месеци и да черпиш вдъхновение от архитектурата и местната традиционна храна. Ако имаш карта на Барселона, няма никакъв шанс да се изгубиш, можеш само да спечелиш много нови емоции.

Пуерто Валярта, Мексико

Курортен град в Мексико, който очарова с красивите гледки и пейзажи. Тук блажено можеш да мързелуваш съвсем сама, да прочетеш хубава книга, да поразмишляваш върху живота си, да останеш насаме с мислите си и да преосмислиш как желаеш да се развиваш занапред.

Ню Йорк

За "Голямата ябълка" се носят какви ли не легенди, но истината е, че ако се чувстваш самотна, тук ще откриеш много сродни души, с които да се социализираш. В Ню Йорк хората са много контактни, гостоприемни и готови да споделят емоциите си с непознат. Това можеш да сториш и ти. Жителите на мегаполиса са открити, искрени и със сигурност би могла да откриеш нови приятели сред тях.

Разбира се, ако се колебаеш какво пътешествие да предприемеш, винаги можеш да започнеш с кратко бягство до близък на твоя български град, който да опознаеш още по-добре. Да си направиш разходка до някоя от прекрасните забележителности в България или просто да посетиш близкия до дома ти парк, планина, езеро, язовир... 

Светът е голям и пътешествия дебнат отвсякъде, нужно е само да усетиш очарованието им. Дори и в момента да нямаш приятелка или партньор, с които да ги споделиш.

Още по темата:

Да обиколиш света на кораб

Перфектните дестинации за жени, които пътуват сами

Окриляващи цитати за пътешествия

Опознай България с влак

Кои са любимите ни дестинации в България

Благодаря, благославям те, пускам те

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти