Шоколад под прикритие или най-скъпият бонбон на света

Шоколад под прикритие или най-скъпият бонбон на света
Снимка: netinfo

Колко струва любовта ви към шоколада? Ако сладкото изкушение за вас е безценно, то пригответе си солидна сума, за да го докажете със следната покупка, която посетители на Международния шоколадов фестивал в Португалия успяха да видят.

Става въпрос за най-скъпия бонбон на света - той се нарича Glorious, покрит е с ядливо злато и има формата на диамант.

Снимка: netinfo

В състава му влизат шафранови нишки, както и бели трюфели, ванилови и златни люспи. Може да си представите, че изделието е истинско бижу и като такова се съхранява в подобаваща кутия.

Те също е произведение на изкуството – основата е направена от дърво, лакирано в черно, и носи гравиран със злато сериен номер. Кутията е покрита е с 5 550 перли и кристали Swarovski, затова и може да се запази и след консумирането на десерта.

Снимка: netinfo

Така общата цена на пакетирания бонбон Glorious e 9, 502 долара.

Засега той се продава в ограничено количество от 1000 бройки и това е съвсем оправдано. Изобретателят на шоколадовото изкушение - португалецът Даниел Гомеш, споделя, че разработването на рецептата за шоколада отнема повече от година, а самата му направа – 3 седмици.

Снимка: netinfo

Изделието беше посрещнато със смесени реакции – докато някои го намират за възхитителна рядкост, други намират твърде екстравагантна идеята един шоколад да бъде толкова скъп. Въпреки това Гомеш обещава да събере погледите не само в Португалия, но и на още изложения по света.

Още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти