Създадено за Chanteclair

Сготви вкусно, почисти лесно

Сготви вкусно, почисти лесно
Снимка: iStock/ Getty images/ Freepik

Да се готви е чудесно, да се чисти след това е ужасно. Да ядеш вкусно е приятно, да търкаш фурната е неприятно. Ах, как е възможно двете толкова противоположни дейности да са така неразривно свързани помежду си?

Повечето от нас са склонни да се откажат от приятното готвене и вкусната домашна храна, само и само да не им се налага след това да влизат почти до кръста в печката, за да я почистят от загорелите мазнини.

Всеки път в такива ситуации си спомняме думите на Карлсон, известен с големия си апетит - спокойствие и само спокойствие.

С малко организация човек може да сготви вкусно, после да почисти лесно и да повтори на следващия ден без да му коства почти никакви усилия. Ето как да организирате всичко:

Всички продукти на масата

Подредете всички необходими продукти на масата преди да започнете да готвите. Така лесно ще видите кое с кое може да се групира в един съд или директно да се сипе в тенджерата от дъската за рязане. Важно е да запомните, че за суровото месо трябва да имате отделна дъска и на нея да не режете друго.

Чистиш, докато готвиш

d
Снимка: iStock/ Getty images/ Freepik

Белете зеленчуците директно в кофата за боклук или в плик за отпадъци, сложен на масата. Изплаквайте на момента немазните тенджери и чинии, за да намалите камарата от съдове в мивката и в съдомиялната.

Прибирайте на момента пакета брашно, ориз или кутията с подправките, след като я използвате. Така за после ще остане само най-сериозната част от чистенето, но не и подреждането.

Избираш правилните препарати

Както за всяка болка си има билка, така и за всяко петно си има препарат. В кухнята най-трудни за почистване са петната от мазнина по печката, във фурната, на скарата. Съчетани с подправки, които така добре загарят, мазните петна наистина са най-неприятната част от чистенето.

Други места в кухнята, на които се натрупват мазнини, са всички дръжки и вратички на шкафове, вратата и дръжката на хладилника - навсякъде, където пипат ръце.

d
Снимка: Chanteclair

Интересното е, че известно време сякаш тези петна не се виждат, докато един ден не се окаже, че кухнята ви е в кошмарно състояние и има нужда от спешно почистване.

Единият ни съвет е да почиствате редовно, дори когато ви се струва, че не е чак толкова мръсно, а другият - да се доверите на качествен обезмаслител, за да не търкате до припадък.

Обезмаслителят на Chanteclair например се бори успешно със замърсявания вече над 100 години. Съвременната му опаковка и спрей-формула правят почистването лесно, защото можете да го ползвате дори обърнат “надолу с главата”.

Няма мръсотия, която да устои на неговата сила. Мазнина, трева, плод, шоколад, загорели замърсявания и хиляди други петна няма да намерят спасение и ще се предадат на неговата ефективност.

Почиства с удоволствие готварския плот, скарата след барбекю с приятели, както и упорити замърсявания не само в кухнята.

А, да, може да се използва и за предварително третиране на дрехи и обувки, преди да се сложат в пералнята. С две думи, универсалният отговор на всички твои нужди.

Напръскваш, почистваш, измиваш с чиста гъба, радваш се на блясъка в кухнята и на вкусната храна - рай!

А ако името Chanteclair (Шантиклер) ти звучи познато, то е защото в началото на миналия век нашите баби са ползвали за почистване първия продукт на компанията - марсилски сапун, и са се хвалили една на друга, че чистят “по новата мода, с шантиклер”. С времето изразът става нарицателно за всяко ново, интересно и модерно въведение в бита, какъвто е и съвременният обезмаслител на компанията.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти