Семейни войни: наръчник за оцеляване

Семейни войни: наръчник за оцеляване
Снимка: Pexels

Ако говорим за съдбовна криза в отношенията, свързана с наши приятели, партньори, колеги, развръзката е проста и очаквана - освобождаваме се от целия емоционален товар и слагаме край на токсичните взаимоотношения. Как обаче е редно да постъпим, когато човекът от другата страна на барикадата е наш роднина?

Когато става въпрос за семейство, не можем просто да си тръгнем и да затворим страницата. Изпитваме неконтролируемо чувство за принадлежност към дома, което надделява над моментния гняв и егото. Това обаче не означава, че сме напълно обезоръжени от обстоятелствата и не трябва да вземем мерки.

Предлагаме ви няколко съвета, които  да направите предстоя си при роднините една идея по-поносим и дори приятен.

Снимка: Pexels

Не е необходимо да се преструвате, че нямате нищо против поведението им

Някои роднини просто правят каквото си поискат. Може би си мислите, че най-доброто решение е да преброите до 10 и да си спестите един конфликт? Всъщност не. Хората никога няма да се променят, освен ако някой не ги убеди, че е необходимо. Затова никога повече не си позволявайте да търпите неприемливо поведение. Драмата и песимизма не са неща, които заслужават да бъдат толерирани.

Ключът е в прошката

Лошото поведение на роднините не ги прави непременно лоши хора. А извинението е привилегия на силните и интелигентните личности. Не забравяйте, че най-доброто отмъщение е да покажеш, че си различен от недоброжелателя си. 

Понякога е редно да си тръгнеш

Запомнете - това е вашият живот. Не можете да контролирате поведението на роднините си, но можете да решите как то ще ви се отрази дългосрочно. Ваша отговорност към самите себе си е да се грижите за психическото си здраве. 

Нека не забравяме, че нищо не е съвършено. Затова живейте пълноценно и не спирайте да се раздавате за другите, но бъдете наясно и кога е редно да направите крачка назад, за да останете верни на себе си. 

Снимка: Pexels

Още по темата: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти