Salt and Art: най-новото пространство в София за йога и солни инхалации

Salt and Art: най-новото пространство в София за йога и солни инхалации
Снимка: Salt&Art;

Неговите създателки са две майки – Светла и Антоанета, които обединяват усилията и познанията си за здравословен начин на живот, за да изградят елегантното пространство с много вкус и старание.

Светла Иванова (наш дългогодишен автор) е певица и писател, която се занимава с йога над 20 години и преподава от 7. Пише първите интерактивни Вълшебни книжки за родители и деца, в които съчетава приказка с йога упражнения и песнички. Преди да осъществи идеята си за солни инхалации съчетани с йога практики, самата тя е работила  в солна стая година и половина и се е убедила във въздействието на халотерапията и ползите от нея. Благодарение на това, Светла овладява алергията си.

Антоанета Илиева е ПР и маркетинг специалист, но най-вече майка, открила също положителното въздействие на халотерапията върху здравето на децата си. Убедена в ползите от нея, подкрепя идеята за реализирането на новото пространство.

С какво Salt&Art обаче е по-различно място от останалите солни стаи и йога студиа ще ви разкажем сега.

Снимка: Salt&Art;

Първо – то е съчетание от двете. Бутиковата обстановка не е за сметка на цените и в нея ще усетите уюта на втори дом, в който можете да срещнете прекрасни хора, и то без да ви дишат във врата като в големите претъпкани зали. Ще откриете различни стилове йога с добавена стойност халотерапия, сред които първата въздушна йога със солна инхалация в България.

Salt&Art разполага с две различни стаи:

Стая Art предлага:

- Спелеотерапия + Халотерапия

- Иновативен дизайн на солна стая без сол по земята, за да не пречи на йога практиките

- Мощен халогенератор, който добавя стойност чрез солна инхалация към всяка практика и подобрява временни и хронични дихателни затруднения, кожни проблеми и др.

- Първата въздушна йога + солна инхалация

Голямата стена от хималайска сол, която неутрализира положителните йони натрупани от използване на електронни устройства,  балансира нервната система и влияе благотворно върху дихателните процеси. Излъчването й чрез нагряването на тухлите пречиства въздуха като 300 лампи от хималайска сол едновременно, а меката жълто-оранжева светлина спомага за заздравяването на рани и травми, и предизвиква усещане за спокойствие и защитеност.

В Стая Art можете да посетите също и виняса, йога мама и бебе, йога за начинаещи, бременни, семейна йога, пилатес, релакс сесии, както и авторските часове на Светла Иванова - Тананикаща йога за деца, Salt Art Yoga, и йога и релаксация в хамак.

Обстановката е подходяща както за групи (13 човека за йога), така и за самостоятелни релаксиращи сесии в хамаците, с които е снабдена.

Снимка: Salt&Art;

Стая Salt

Изградена е изцяло в синхрон с концепцията за солните пещери, които по естествен начин се грижат за имунитета и оздравителните сили нa организма.

Стая Salt е с малка площ, така че солта по пода може да се подменя редовно, а вие и вашите деца няма да чакате ред в голямата зала. Концепцията й е да бъде изцяло за солни инхалации. Те са организирани отделно за възрастни, или възрастни и деца.

В стаята можете да участвате и на специалните сесии по пранаяма (дихателни практики) наречени „солно дишане“, последвани от релаксация. На място могат да ви предоставят и записи с гласа на Светла Иванова за самостоятелни релаксиращи сесии.

Снимка: Salt&Art;

Стаята бързо се превръща в детски кът с играчки за пясък и настолни игри, за да могат децата ви и вие да се почувствате свободни и игриви като на пясъка до морето. Докато трае сесията, децата ви могат също да слушат приказки, да се люлеят на люлката и, едновременно с това да подсилват имунитета си.

Стаята може лесно да върне уюта ви на местенце, в което да се отпуснете в удобен стол с книга в ръка от богатата библиотека на SaltArt.

Снимка: Salt&Art;

Бялата мека светлина бързо ще свали напрежението и умората ви и след 40 ще излезете възродени като след спа удоволствие.

Снимка: Salt&Art;

Още плюсове на пространството:

Създадена е най-добрата вентилация и климатизация за свеж и пречистен въздух.

Избрани са най-подходящите халогенератори, които функционират със специално пречистена и херметически опакована до използването й сол.

Има постоянен контрол на микрочастиците, за да може да се използва спокойно дори и за бебета.

Снимка: Salt&Art;

Стените са с антибактериално покритие и био бои.

Докато вие сте на йога, има къде да оставите децата си или да изпиете кафе с приятелка, докато децата ви са на йога.

Домакините обещават, че ще ви посрещат винаги с усмивка, топъл чай или кафе.

Снимка: Salt&Art;

Светла и Антоанета застават с името и лицата си зад проекта и споделят, че като майки знаят колко е важно да има такова място, където децата да се забавляват и каляват, а родителите да се отпуснат и знаят, че правят най-доброто за децата, и себе си.

Студиото работи със собствени карти, както и със Sport pass (Содексо).

Можете да ги откриете на адрес: София, кв. Изток, ул. Академик Методи Попов 1 (в сградата на Малки приказки)

Разгледайте графика на SaltArt ТУК

Или посетете страницата им във Фейсбук ТУК

Запазете своя първи час с 50% намаление на тел: 0888 9999 15

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти