Първата активна и интерактивна „Вълшебна книжка“ за родители и деца е тук

Първата активна и интерактивна „Вълшебна книжка“ за родители и деца е тук
Снимка: netinfo

Вълшебна книжка“ е история ЗА БЛАГОДАРНОСТТА, разказана от певицата и йога преподавател Светла Иванова.

В нея се разказва за пътешествието на кравичката Мина до Индия, която се научила да бъде благодарна за всичко, което си има и среща по пътя си.

Това е активна и интерактивна приказка, първа от поредицата й книжки тананикаща йога, защото децата и вие може да правите упражнения и да пеете, докато я четете и разглеждате. По забавен начин въвежда всички в света на йога.

Ще помогне на децата да усетят ползите от движението, да си припомнят селскостопанските животни, да познават различните части на тялото си, да научат за Индия и нейната култура, да развият основни добродетели.

Към книжката има над 30 асани (упражнения) вплетени в приказката и отговарящи на животните, движенията и упражненията за дишане и 9 допълващи я авторски песнички на Светла Иванова и Константин Кучев. Ще ги откриете в историята на подходящите за слушане места чрез QR код, а скоро и на диск.

Положителните утвърждения включени в книжката развиват добродетели у децата, а релаксацията накрая ги приканва за пълно отпускане. Книжката е с твърди корици, което гарантира дългото й използване, а илюстрациите са на над 40 страници. Поверени са на Мила Понеделева-Генова, която прави и художественото им оформление, а фотограф е Момчил Христов.

В книжката участват и двете деца на Светла – Виктор (8 г.) и Стела (5 г.), които демонстрират асаните.

Подходяща е както за деца (3-12 г.)и родители, така и за учители в детски градини и училища, и инструктори по йога за деца.

Може да се поръча от страничката, създадена за проекта - Тананикаща йога, а скоро и от най-големите книжарници.

Снимка: netinfo

Първата официална премиера в София е в „Музейко“, където Светла преподава йога за деца от самото му откриване.

Събитието е тази събота – 20.05 от 11.00 - 12.00ч. в читалнята към музея.

Заниманието е напълно БЕЗПЛАТНО, но с предварително записване ТУК.

В открития урок ще имате възможност да практикувате тананикаща йога заедно, да чуете част от 9-те авторски песничките за раздвижване към книжката със специалното участие на Константин Кучев.

За тези от вас, които не намерят място в читалнята, след това ще могат да разгледат книжката в книжарницата, да я закупят, и да се запознаят с нейната авторка в самата сграда. В европейската нощ на музеите, на 20 май, посетителите на детския научен център "Музейко" ще могат и да го разгледат безплатно. 

Започна вече и турнето на певицата по случай представянето на книжката. Първата спирка беше в град Казанлък, където Светла журира на конкурса мис Роза. После представи книгата пред над 100 деца в училище „Мати Болгария“ и във фестивала „Здравей, здраве“.

Следващите градове включени в турнето са Добрич, Благоевград, Враца, Сливен и др.

За автора:

Светла Иванова е певица и писател, която практикува йога от 15-годишна. Тя е сертифициран йога инструктор в редица направления. Преподава хатха йога, ащанга, виняса флоу, йога за бременни и деца. Създател е на проекта тананикаща йога за деца, в който умело съчетава музика и йога. Завършила е „Предучилищна педагогика“ и „Поп и джаз музика“.

Светла Иванова
Снимка: Личен архив

Има издадени DVD-та с практики – за бъдещи майки, за възстановяване след раждане, за родители и деца и йога у дома.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти