Разходка в бразилския дом на Лени Кравиц, латино завръщането на Мадона и edna ода за ремонта на Графа (Плейлистът на Edna #15)

Лени Кравиц
Снимка: Getty

Деница Димитрова

Ето я и ежеседмичната доза парчета и трейлъри от последните 7 дни, на които ние натиснахме Play ► и заслужиха място в Плейлистa на Edna. Направете го и вие!

МУЗИКА

Неочаквана комбинация

Миналата седмица Мадона обяви новия си албум “Madame X”, а малко след това пусна и първият сингъл от него. “Medellín” е дует с колумбийската звезда Малума, когото не сме асоциирали точно със стила на поп легендата. Регетон привкусът на песента обаче потвърждава думите на изпълнителката, че новата ѝ музикална колекция ще бъде повлияна от латино културата.

Ново начало

Не бяхме чували Прея от дълго време, а причината се оказва подготвянето на дебютен албум. Изпълнителката вече не е част от „Монте Мюзик“, а дебютният ѝ албум се очаква да излезе в края на май. Дотогава оставаме с нейния „Лош навик“, който ражда мелодично парче с R’n‘B бийт и цветен клип с изобилие от неонови нюанси – и двете много ѝ отиват.

Ще пия едно като нейното, моля

Колко хора са се дразнили на ремонта по „Град Игнатиев“? А колко могат да напишат песен за това? Мила Роберт го прави и отново обира точките за нестандартност и чувство за хумор, докато задава реторични въпроси с “WTF”. За допълнителна художествена изразителност е разхождането с жълт работен гащеризон, прическата в стил Лана Дел Рей и танците със строителни работници.

КИНО

Партньори по неволя

Дуейн Джонсън и Джейсън Стейтъм или Люк Хобс и Декард Шоу ще се надпреварват кой е по-по-най, докато се опитват да предотвратят биологична заплаха за живота на половината човечество. Злият гений зад нея е генетично усъвършенствания екземпляр се казва Брикстън (Идрис Елба), а заради него агентът на МИ-6 Хейти Шоу (Ванеса Кърби) събира двамата герои като най-доброто двойно оръжие, което ще се пусне в сила през август 2019 г.

Огнена заплаха

Софи Търнър оставя наметалото на Санса Старк от „Игра на тронове“, за да играе Джийн Грей в „Х-Мен: Тъмния феникс“ – супергероиня от екипа на Х-Мен, която по време на мисия придобива разрушителна сила. Тя ще бъде причината за разединение сред останалите членове, които не само ще се опитат да я спасят от самата нея, но и ще се наложи да предотвратят и извънземно нашествие върху планетата. Освен обичайните заподозрени Майкъл Фасбендър, Джеймс Макавой и Дженифър Лоурънс, друг нов в редиците на поредицата е Джесика Частейн – тя обаче влиза в противниковия отбор на злодеите.

Един замък и много тайни

„Винаги сме живели в замъка“ е екранизация по едноименния роман на Шърли Джаксън от 1962 г. Историята ни среща със сестрите Мерикет и Констанс, които живеят със своя чичо, отдалечени от останалия свят след като няколко членове на семейството им са отровени с арсеник. Когато в имението пристига техният братовчед Чарлз, той застрашава не само семейното състояние, но и опазването на тъмна семейна тайна. Познатите лица в трилъра са Александра Дадарио (поредицата за „Пърси Джаксън“, „Изборът“) и Себастиан Стан („Аз, Тоня“, „Отмъстителите“), но датата на разпространение у нас е също толкова мистериозна, колкото изглежда филмът.

ОЩЕ

Бразилска идилия

Дни преди да дойде за концерт в България Лени Кравиц ни кани да разгледаме фермата му в Бразилия (само витруално, за съжаление). Освен очакваните удобства като басейн и страхотния интериор, имотът разполага с плантации за отглеждане на органична храна и къща за гости, където екипът на изпълнителя отсяда за репетиции. Как да не създаваш такава музика на подобно райско място?

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти