Психологическите навици, които ни пречат да сме щастливи

Мозъкът е като компютърен процесор – има ограничена мощност, или умствени ресурси, които могат да се използват в даден момент. Малко хора са наясно колко силно е въздействието на психологическите навици – но понякога те са причината да не можем да изпълняваме дадена задача с пълния си капацитет. Вижте класацията на Vbox7 канала Top of The Tops, която ще ни запознае с 5-те психологически навика, които ни пречат да мислим.

Мрачните мисли

Припомнянето на разстройващи и стресиращи събития отново и отново – особено когато това се превърне в навик – кара умът ни да препуска, въвлечен в неприятни мисли, и ни разстройва до степен, която сериозно се отразява върху умствените ни способности.

Освен това предъвкването на неприятни спомени е сериозна заплаха за нашето емоционално и физическо здраве.

Неразрешена вина

Всички се чувстваме виновни от време на време. Когато го правим, обикновено се извиняваме или предприемаме някакво действие, за да разрешим проблема с вината.

Въпреки това, ако не предприемем нищо и чувствата за вина се връщат отново и отново, това води до разсейване на ума, което сериозно пречи на неговото функциониране. Опитайте да се освободите от чувствата на вина колкото можете по-скоро.

Безрезултатно оплакване

Повечето хора са склонни да споделят разочарованията си с приятели, след което да обсъдят въпроса с някого, който може да помогне. Проблемът е, че всеки път, когато разказваме за теглилата си, ние се ядосваме и разочароваме отново. Гневът и фрустрацията водят до значителна загуба на способност за обработване на информацията. Безрезултатните оплаквания редовно източват умствените ни сили.

Анализиране на отхвърлянето отново и отново

Отхвърлянето поражда емоционална болка, която се отразява силно на настроението и има сериозно въздействие върху когнитивните функции. То ни прави прекалено самокритични - навик, който разрушава самочувстието ни, като увеличава продължителността на отрицателната емоция. И заедно с това - времето, в което сме с намалени познавателни способности.

Безпокойство

Много хора не смятат, че безпокойството е толкова опасно. Но то води до неприятно и некомфортно емоционално състояние, което е доста разсейващо. Когато се тревожим за нещо, то се превръща в приоритет в ума ни и изтласква всичко останало.

Редактор: Росица Костадинова

Вижте още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти