Създадено за Revalid® 

Пролетна премяна за сухата и изтощена коса

Пролетна премяна за сухата и изтощена коса
Снимка: iStock/Getty Images

Зимата постепенно отстъпва пред неудържимата пролет. Температурите се покачват, разнообразието от птичи песни изпълва въздуха, а най-смелите цветя вече показаха своите красиви цветове. Съвсем скоро ще забележите, че и косата ви започва да променя своето състояние. Уви, не в посока преобразяване, а по-скоро нуждаейки се от възстановяваща грижа.

След месеци излагане на сух топъл въздух в помещенията, последван от студа навън и притискане под плътни шапки, косата е загубила своята жизненост. Пролетта е най-подходящото време да върнете нейната здравина, мекота и блясък. 

Ако имате коса, склонна към сухота и лесно изтощаване, то тази статия е за вас. В следващите редове ще ви разкрием кои са четирите прости, но безотказно работещи стъпки в посока възстановяване на великолепния и здрав вид на вашата коса.

Нежно почистване

Снимка: Revalid

Поддържането на чист и подхранен скалп е от особено значение за стимулиране растежа и жизнеността на косата. Ако скалпът не е обгрижван внимателно, по повърхността му се натрупват мръсотии, блокиращи фоликулите. Това води до развитие на множество състояния като някои от тях са раздразнение, сърбеж и пърхот.

Препоръчваме употребата на мек, но щателно почистващ шампоан. Такъв е ревитализиращият шампоан Revalid Revitalizing Protein, който почиства косата и скалпа нежно и в дълбочина, като същевременно възвръща жизнеността ѝ. Подхранващите съставки – екстракт от овес, пшеничен зародиш и пантенол (Витамин В5) подсилват структурата на косъма, а алантоинът успокоява скалпа. 

Шампоанът е подходящ за ежедневна употреба, без да се притеснявате от наличие на вредни силикони и парабени в състава му. 

Допълнителна грижа с балсам

Снимка: Revalid

Шампоанът почиства скалпа в дълбочина, но също така премахва и част от естествените масла на косъма, поддържащи косата мека и бляскава. Сухата и изтощена коса има жизненоважна нужда от възстановяване на влагата. 

Revalid ревитализиращ протеинов балсам е създаден, за да подобри структурата на косъма и да върне жизнеността на косата. Комбинацията от подхранващи съставки като екстракт от овес, пшеничен протеин и пантенол правят косата мека, блестяща и гъвкава, без да я утежнява излишно. 

Нанесете балсама по цялата дължина на косата, оставете го да попие за миг, след това разрешете с помощта на гребен с широки резци. Изплакнете добре под умерено топла струя вода и усетете невероятната мекота на косата си.

Дълбоко подхранване с маска

Снимка: Revalid

Ако имате суха и изтощена коса, съветваме да използвате маска два пъти седмично. Тя ще преобрази косата ви със своята формула от интензивно подхранващи съставки. Целта на маската е да проникне в косъма в дълбочина, за да му достави необходимите полезни вещества, грижещи се за неговия блясък, здравина и мекота.

Revalid възстановяваща маска съдържа селекция от едни от интензивно подхранващите съставки в съвременната козметика като пантенол, алантоин, екстракти от пшеничен протеин и овес. Revalid Repair Mask укрепва увредената коса, намалява риска от накъсване и прави косата копринено гладка.

При редовна употреба се бори ефективно със заплетените и цъфтящи краища. Перфектно допълва грижата за косата с останалите продукти от серията - Revalid® ревиталзиращ шампоан и Revalid® балсам.

Енергизиране с тоник за коса

Снимка: Revalid

Четвъртата и последна стъпка от пролетното преобразяване на сухата и изтощена коса е нанасянето на тоник за укрепване на фоликулите на косъма. Това ще предотврати косопада и ще засили растежа на косата. Препоръчително е този тип терапия да се прилага два пъти дневно в продължение на два до три месеца, за да сте сигурни, че корените ви са напълно регенерирани.

Благодарение на енергизиращата формула на Revalid тоник, съдържаща кофеин, се стимулира растежът на косата, подхранвайки и заздравявайки фоликула на косъма. Тоникът е създаден да укрепва слабата коса и да предпазва от по-сериозни състояния какъвто е косопадът. Нежното масажиращо действие при нанасянето му допринася за стимулиране на кръвната циркулация, което е полезно за цялостното здраве на коса. 

Сухата и изтощена коса може да изглежда много неприятно, особено под първите пролетни лъчи. Серията Revalid® за възстановяване на косата се състои от продукти, които работят в комбинация за заздравяване, подхранване и съживяване на сухата и изтощена коса. Иновативните им формули са разработени за подобряване на текстурата, еластичността и възможността за оформяне на косата, придавайки ѝ здрав вид и блясък.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти