Притча: Трите типа хора, които ще срещнеш в живота си

жена природа
Снимка: Istock

През живота ни минават много хора - един от друг по-различни. 

Някои се задържат мимолетно, а други остават отпечатък върху нас... завинаги. 

За съжаление не само с добро, но определено ни учат на нещо много важно в живота - кои сме ние и кои хора са нашите. 

Днес ще ви представим една притча за трите типа хора, които срещаме в живота си, за да разберем какъв е неговият смисъл.

***

Мъдър учител искал да представи на своите ученици трите типа хора, с които животът ни среща. Затова той им дал три играчки и ги попитал дали намират разлики между тях.

Учениците погледнали играчките и отговорили, че те им изглеждат напълно еднакви. Учителят обаче помолил да ги разгледат по-добре. Тогава учениците забелязали, че имат дупки на различни места.

Първата играчка имала дупки на двете уши и когато един от учениците прокарал игла с конец, тя влязла през едното ухо и излязла през другото.

Втората играчка имала една дупка на ухото и една на устата и когато конецът се промушил пред дупката в ухото, излязъл през устата.

Третата играчка имала само една дупка в ухото и когото прекарали конеца през нея, той останал в играчката.

- Всеки човек е заобиколен от три типа хора, които приличат на тези играчки. Първите се преструват, че ви слушат, но истината е, че не обръщат внимание на думите ви и те влизат през едното им ухо и излизат през другото, точно като при първата играчка.

Има и хора, които ви изслушват, но след това ще разпространяват думите ви, за да ви наранят, както показа втората играчка.

Но има и трети тип хора, които наистина ще се интересуват от вас и ще пазят тайните ви, както конецът останата в третата играчка, казал мъдрият учител на своите ученици.

жена лято природа щастие
Снимка: Istock

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти