Създадено за Мебели Виденов

Посрещнете новата година в още по-уютен дом

Посрещнете новата година в още по-уютен дом
Снимка: iStock/ Getty images/ Freepik

Зимните празници са времето, което дава смисъл да думата „уют“. Да се прибереш измръзнал, но щастлив от разходката навън, да отвориш очи в топлото си легло в първия ден от новата година, да посрещнеш най-близките си там, където всяка вещ излъчва твоята същност – това е домът, това е „вкъщи“.

И точно както искаме да храним душата си с все нови и нови хубави преживявания, така и изразът на душата ни - домът, има нужда от обновяване, за да расте заедно с нас, да е в най-голяма степен изразител на новото Аз, на новото начало, на новата година, пълна с нови възможности.

Не се колебайте да направите няколко хубави подаръка на дома си така, както подарихте на себе си и близките си ценни подаръци за празниците. А какво би си поискала къщата ви, ако можеше да говори, разказваме по-долу:

Няколко хубави възглавнички

Снимка: Мебели Виденов

Да те обгърне мекотата на възглавничка, която сама изглежда като излязла от приказка  - не е ли това мечта за всеки дом и домакиня? Само със смяната на няколко възглавнички ще смените излъчването на целия хол. „Заредете“ се с няколко десена, които да сменяте през годината – коледни за зимните празници, по-ярки за пролетта и лятото, няколко есенни за дъждовния ноември.

Променяйте ги със смяната на сезоните, за да е жилището ви в хармония със света.

Пухкави одеялца

д
Снимка: Мебели Виденов

Не ставаме още от дивана, а добавяме към удобните възглавнички няколко нови пухкави одеяла. Няколко, защото едно никога не е достатъчно и предизвиква винаги бурни спорове, особено между братя и сестри. С едно хубаво одеяло можете и лесно да освежите поомръзналия ви диван, докато дойде време да изберете нов.

Готвенето е любов

Какво е домът, без уханието на прясно изпечен сладкиш? Една нищо и никаква постройка, нали? Ето защо обичаме да казваме, че кухнята е сърцето на жилището. Освежете ежедневното готвене с нов комплект за готвене или нов сервиз и ще се изненадате колко по-вкусни ще са ястията ви, дори да ги готвите по познатите семейни рецепти.

д
Снимка: Мебели Виденов

Не пропускайте и онези малки акценти на стил, които винаги ни правят впечатление в интериорните решения на дизайнерите – интересна фруктиера, забележителен поднос или сладурски кутии за подправки. Те ще илюстрират вашия собствен вкус и стил в обзавеждането.

Изкуството е част от живота

И като говорим за собствен вкус и стил, най-силен израз на това дават картините. Ние като че ли сме малко предпазливи в избора на картини за дома. Колебаем се дали са стойностни, чудим се дали ще подхождат на интерериора, дали са „модерни“... Всъщност водещото при избора на картини – било от именити художници или пък репродукции, е едно единствено нещо – да ви носят наслада.

д
Снимка: Мебели Виденов

Картината ще е постоянният обитател на стените в дома ви. Ще ги виждате сутрин и вечер, покрай тях ще се случват най-щастливите ви събития, често ще влизат в кадър на семейните снимки.

Ако усещате, че даден пейзаж или снимка на забележителност в голям формат извиква усмивка на лицето ви, не се колебайте да я окачите на стената си. Важно е тя да носи радост на вас, а не на арт критиците, нали?

И ето как неусетно завършихме списъка с подаръци, с които можете да зарадвате дома си в първите дни от новата година. Ще откриете всичко описано по-горе в богатия сайт на Виденов. Там е любимото място на вашия дом.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти