Плейлистът на Edna (№2): Марго Роби в кралска война, Ариана Гранде, която смята, че Бог е жена, самолетите, които усмихнаха Елизабет II и още

Плейлистът на Edna (№2): Марго Роби в кралска война, Ариана Гранде, която смята, че Бог е жена, самолетите, които усмихнаха Елизабет II и още
Снимка: netinfo

Деница Димитрова

Дойде време за новия плейлист, който събира на едно място това, което ни хвана окото и ухото през изминалата седмица.

МУЗИКА

Том Пети и The Heartbreakers – “Keep A Little Soul”

Липсата на рок легендата Том Пети, който почина през октомври миналата година, няма как да бъде запълнена, но пускането на негови неиздавани досега песни може да помогне. Такова е парчето “Keep A Little Soul”, което излиза в комплект с невиждани досега кадри на музиканта и бандата му The Heartbreakers. Песента ще е част от колекцията “An American Treasure”, която ще съдържа общо 60 песни на Пети и излиза на 28 септември.

Шакира – “Boig Per Tu”

Нейният съпруг може и да не отива да финал на Световното първенство тази година, но Шакира бавно и сигурно продължава турнето си "El Dorado", което трябва да приключи през ноември. Който не може да посети някоя от датите в Северна Америка или Южна Америка, остава да се радва на записи като този от концерта ѝ в Барселона.

Ариана Гранде – “God Is A Woman”

Вече го виждаме като бъдещ дамски химн. Текстът е по-секси, отколкото бихме очакваме от заглавието, и по дух ни напомня на друго съблазнително парче на изпълнителката – “Dangerous Woman”. След него обаче е време за новия албум на Гранде “Sweetener”, който ще ни подслади ушите през август.

Мейкинг на „Все на мен“ на  Дара

Минаха няколко седмици, откакто парчето ѝ ни се е забило в главата, и ето, че е време да видим как е заснет и клипът към него. Щяхме да сме доволни и  режисьорът Люси Иларионов да каже няколко думи за работата си, но затова пък виждаме малко допълнителни движения от Папи Ханс (или Костадин Трендафилов) в стил „Кекс“, чиято поява във „Все на мен“ не ни беше достатъчна.

КИНО

Трейлър на „Животът такъв, какъвто е“

Надписът „сценариста на „Оглупели от любов“ ни подсказва, че ще се посмеем, дори през сълзи, защото „от създателя на „Това сме ние“ е достатъчно предупреждение да си приготвим достатъчно количество кърпички. Този път ще ги използваме в компанията на Оливия Уайлд и Оскар Айзък, които ще докажат, че историите ни са парченца пъзел от голямата картина. В нея са още няколко поколения актьори като Антонио Бандерас, Анет Бенинг и няколко млади имена, за които тепърва може би ще слушаме.

Трейлър на „Фаворитката“

Едноминутният клип повдига завесата над това какво да очакваме от новия филм на режисьора Йоргос Лантимос след бижутата му „Омарът“ и „Убийството на свещения елен“. Пренасяме се през XVIII в. в Англия, където една кралица (Оливия Колман като кралица Ан) е неспособна да управлява, затова работата върши повече нейна придворна (Рейчъл Вайз), а пристигането на нова прислужница (Ема Стоун) ще внесе смут и още по-голяма истерия.

Тийзър трейлър на „Мери, кралицата на Шотландия“

Оставаме във Великобритания, само че два века по-рано, когато две кралици трябва да делят властта над Великобритания. Марго Роби и Сърша Ронан ще си съперничат за трона като Елизабет I и Мария Стюарт – сложни актьорски задачи, която преди са изпълнявали имена като Кейт Бланшет и Катрин Хепбърн. Красивото лице на Марго е почти неразпознаеваемо със снежнобял грим и рижава перука, а историческите костюми отново допълват енигмата на Сърша. Освен пред камерата, е вероятно двете да се конкурират и за статуетки през идния сезон на наградите.

ОЩЕ

Полетът по случай 100-годишнината на Британските военновъздушни сили

Едни от най-усъвършенстваните технологично самолети прелетяха над Лондон във вторник, за да отпразнуват цял век от създаването на кралската въздушна армия. От балкона на Бъкингам ги наблюдаваха цели 18 членове на кралския род, а усмивката на кралица Елизабет II можеше да засенчи единствено радостта на принц Джордж и принцеса Шарлът, почти скрита зад прозорците на двореца. Ако вече сте прочели онова, което написахме по повод годишнината, вече може да изгледате записа на целия тържествен полет.

Прочети още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти