Пийте вино и бъдете щастливи

Пийте вино и бъдете щастливи
Снимка: Thinkstock

Две чаши вино на ден подобрява качеството на живот, установиха американски учени.

Тяхното изследване показало, че хората, които пият умерени количества алкохол, не повече от 14 чаши на седмица и не повече от три на ден за жените и четири на ден за мъжете, имат по-добри цялостни резултати от пълните въздържатели.

Качеството на живот било измерено с помощта на индекса "Полза за здравето", който взема предвид фактори като сръчност, емоционалност, познания и подвижност.

Учените от Бостънския медицински университет изследвали 5404 канадци на 50-годишна възраст и продължили да ги наблюдават в известен период след това.

Повечето показали стабилна употреба на алкохол. Учените установили, че хората, които редовно пият умерени количества алкохол, постигнали най-високи резултати във всички индекси за здравето.

Но последвалите промени в качеството на живот след 50-годишнината били подобни при всички групи с изключение на тези, които ограничили умереното приемане на алкохол.

Те проявили признаци на понижаване на качеството на живота.

"Като цяло изследването показва положителна връзка между редовното умерено пиене на алкохол и качеството на живот на средна възраст", съобщават авторите на изследването. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти