Периодът на затъмненията - емоционалният пик за хората

Днес ще си говорим за затъмненията,тъй като периодът, в който се намираме, е период на затъмнения и темата сега е особено актуална. 

Полезно е да знаем какво представляват, съответно какво е добре и какво не е подходящо да се прави в това време. Първо припомням някои астрономични факти:

Земната орбита около Слънцето се нарича еклиптика. Пресечните точки на лунната орбита с еклиптиката наричаме лунни възли.

Когато пълнолунието за месеца се случи на определено разстояние от лунните възли, тогава го наричаме лунно затъмнение, а когато новолунието за месеца се намира в определена близост до лунните възли, това е слънчево затъмнение.

Те вървят едно след друго. В годината обикновено има два такива периода. 

Затъмненията могат да бъдат частични и пълни, а в зависимост от това какви са, се определя силата, с която ни въздействат. Слънчевите затъмнения са по-външни и имат отношение към събитията около вас, а лунните са по-емоционални и дават вътрешно преживяване на темите, които ви засягат, които обаче понякога могат също да доведат до външни събития, създадени от вас самите.

Относно настоящия период:

Според някои школи първото пълнолуние, което се случи на осемнайсти август в знаците Лъв-Водолей, има необходимата близост до възлите и това го прави лунно затъмнение. Според други големи имена в астрологията, разстоянието не е достатъчно близко. 

Но, така или иначе, последващите две: Новолуние в Дева на пъви септември и пълнолуние в Дева- Риби на шеснайсти септември, със сигурност отговарят на необходимите условия и са затъмнения.

Целият период, през който те се случват, се нарича коридор на затъмненията и обхваща времето от осемнайсти август до шеснайсти септември.

Като цяло, затъмненията не са задължително нещо лошо и страшно, но при всички положения създават емоционално напрежение и промени в сферите(домовете), в които попадат в личния ви хороскоп и също така ако са в близост до ваши планети.

Най-обобщено за коридора на затъмненията може да се каже следното:

през периода е най-удачно да имате по-пасивно и изчаквателно поведение, да не взимате важни решения тъй като няма да сте емоционално балансирани и изборите, които правите, няма да са свободни.

За това пък времето е подходящо за: обръщане към себе си, размисли, равносметка и преосмисляне на темите, които са ви актуални, за почивка, пречистване както на физическо ниво (с диети), така и на ума и емоциите ви от всичко, което вече не ви служи и ви дърпа назад.

Най-благотворно влияние ще имат медитациите и заниманията с духовни практики и всичко, което ви е интересно в тази сфера.

Стойте повече в природата при всяка възможност – тя балансира и успокоява ума и емоциите по един естествен начин. 

Прочетете още за хороскопите:

Чистене на организма по фазите на Луната

Планетата, която изгрява, е богът, който ти помага

Ретрограден Меркурий във Везни: Какво да очакваме

Днес Юпитер навлиза в Дева. Как ще се отрази това на зодиите?

Започна ретроградната Венера. Какво ни предстои?

Рожденият хороскоп или този на зачатието е валидният?

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти