Спектакълът ''Ритъм'' пак оживява

Малко позиране никога не е излишно. Всички снимки на Радостин Събев са специално направени за Edna.bg
Снимка: Радостин Събев

Само преди седмица се състоя ''премиерата'' на спектакъла ''Ритъм'', но този път своите аплодисменти не успя да получи неговият създател - актьорът и режисьор Андрей Баташов, който се пресели в ''света на ангелите'' през ноември миналата година.
Не случайно поставихме кавички на думата - премиера, защото ''Ние не възраждаме постановката, а продължаваме нещо, което е спряло докато се е изкачвало стремглаво на горе и за всички нас от състава на ''Ритъм'' това е голямо предизвикателство'', разказа специално за Edna.bg един от участниците в пиесата Иво Тончев.

Разбира се няма как сюжетът да не е променен, имайки предвид, че актуалността се търси във всички начинания от нашия живот и затова в подновената версия ще видим още повече енергия, а музиката, която е основен момент, за да се случи ''ритъмът'' на сцената е с по-модерно звучене, като виновник за това, както и в предишните 11 сезона е китаристът и композитор Иван Лечев.

Именно мелодията, която излиза от палките и барабаните на момчетата Иво Тончев, Александър Митрев, Божидар Попчев и Стефан Спасов е и единственото изразно средство, за да въздействат на публиката, защото през цялото време на постановката те не изговарят нито дума пред зрителите.

''Трудно се свиква с мисълта, че няма да видиш приятеля си повече в този живот, което не означава, че връзката ви спира да съществува'', допълва Иво. Това е една от причините целият състав да отдаде заслужена почит към изкуството на Андрей Баташов, а и отново да бъдат зарадвани всички онези почитатели на ''Ритъм'', чиято първа премиера се случва през 2000-та година.

Всъщност идеята на постановката е взаимствана от бродуейското шоу Stomp, в което артистите правят звукови композиции само с помощта на метални капаци от кофи за боклук, лъжици, пръчки, вестници и каквито други предмети и сечива се сетите.

Така че, ако и вие искате да смените скучния ритъм с малко по-динамични емоции, заповядайте на 30 октомври от 19 часа в театър ''Сълза и смях'', когато е насрочена поредната дата за възобновения спектакъл.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти