Приятелства и секс на работното място - да или не?

Връзки на работа - имало ги е преди, има ги и сега. Не си представяйте нещо скандално. Може да сте просто приятели. Всеки си има един такъв приятел на работа, без когото не знае какво да прави.  

Може да си помагате на работа, да черпите вдъхновение един от друг и дори да се бутате напред. Но това е само едната страна на монетата. Ами ако дойде повишение и трябва да бъде избран само един от вас? Не всички, но много хора ще го приемат навътре. А какво остава, ако взаимоотношенията са интимни?  

офис
Снимка: iStock

В предаването ,,На кафе” по NOVA Севар и Василена дебатираха по темата относно отношенията на работното място. 

Първият рунд на дебатите бе “за” и “против” приятелските взаимоотношения на работните места. 

Василена се включи така: ,,Когато работиш с човек от години и сте приятели, с една дума разбирате какво трябва да стане или съответно какво не трябва да стане. Така, че смятам, че това е много полезно, много ценно и много необходимо.” 

Севар пък допълни: ,,Има проява на разбиране. Аз знам ти в какво настроение си, защото съм наясно какво ти се случва и извън работа.” 

Това са мотивите защо ТРЯБВА да имаме приятелски отношения на работното място, а какво казаха относно обратната теза, вижте във видеото по-горе. 

офис
Снимка: iStock

Сега нека погледнем към казуса с интимните връзки и причините на Севар и Василена да подкрепят такъв тип отношения. 

Според Василена транспортът излиза по-евтин. ,,Другото е, че имаме общи теми за разговор. Когато се приберем вкъщи, не е нужно да обяснявам какво е станало и какво е направил някой колега. Той вече знае”, допълни тя. 

,,Също, прибирам се от работа. Целият свят ми се е изсипал на главата. Жестоко съм изморена. Той знае. А и друго нещо - какво по-хубаво от това да си прекараш цялото време с любимия човек?”, каза още Василена.  

Севар от своя страна каза следното: ,,Според мен хората, които имат проблеми с ревността, трябва да си хванат колега. Тогава няма да се притесняват къде е, с кого е. Те ще знаят, ще бъдат там. Много помага също така на комуникацията, тя е вече на едно друго ниво. Не сте само колеги. Разбирате се във всяко едно отношение.” 

офис
Снимка: iStock

Противоположната теза и още по темата за приятелските и интимните отношения на работното място, вижте във видеото по-горе! 

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти