Сладко отмъщение: Как една жена показа на съпруга си, че гледането на деца не е лесна работа

Съпруга стана популярна в интернет, след като сподели анонимна история за това как е позволила на двете си деца да прекъснат бизнес срещата на баща си, след като той е казал, че животът ѝ е „лесен“.

Любопитната история, която придоби широка онлайн популярност, ни разказват панелистите от предаването "На кафе".

Жената, която се представя като 31-годишна, разказва, че с 36-годишния ѝ съпруг имат двама сина - на 5 и 7 години.

Трогателните съвети на едно дете към неговите родители

„Съпругът ми работи в офис и има възможност да работи няколко дни в седмицата от вкъщи, но предпочита да не го прави, защото казва, че е по-лесно да се съсредоточиш в офиса“, обяснява тя в публикация, споделена в Reddit . „Управлявам малък бизнес от вкъщи.“

Въпреки че казва, че ежедневната ѝ работа включва само около три часа на ден „имейли и планиране“, съпругата добавя, че голяма част от деня ѝ се върти около грижите за по-малкия им син.

„Той е наистина много енергичен и вероятно ще счупи нещо, ако го оставите сам за час“, пише тя.

По-големият син в семейството се прибира от училище в 15:00 и след това съпругата остава сама с децата, докато съпругът ѝ се върне от работа, обикновено около 20:00 ли 21:00, пише тя.

"Преди няколко дни бях много уморена и не направих вечеря. Когато съпругът ми се прибра, го попитах дали можем просто да поръчаме нещо", пише тя в публикацията. „Той също беше уморен, а и двамата бяхме избухливи, така че в крайна сметка се сдърпахме.“

В крайна сметка, пише съпругата, съпругът ѝ казал, че е трябвало поне да поръча храна, преди той да се прибере, а тя му казала, че вечерята не трябва винаги да бъде нейна отговорност.

„Той каза, че съм вкъщи по цял ден и че нямам много работа, така че всъщност съм [майка, която си стои вкъщи] и трябва поне да се погрижа за вечерята“, добавя тя. „Казах, че той няма представа колко правя всеки ден, а той каза, че ще се грижи за децата цял ден, като същевременно работи от вкъщи, само за да докаже, че трябва да е лесно за мен.“

ррр
Снимка: iStock

След като съпругът ѝ уредил това да работи от вкъщи, съпругата пише, че се събудила, откривайки, че той е „вече изтощен от подготовката на по-големия за училище“.

„В крайна сметка той трябваше да отмени среща, за да направи закуска, и беше разтревожен от това“, пише тя.

По-късно, когато той направил друга среща, момчетата играели в двора и търкали кал из цялата къща, „която той трябваше да избърше, а аз изобщо не помогнах“, пише тя.

Златните правила на принцеса Даяна, които всеки родител трябва да знае

„До този момент се чувствах някак виновна, защото определено му беше по-трудно да се грижи за работата в същото време, но всичко, което исках, беше извинение. Той каза, че прави това, за да покаже, че не правя нищо по цял ден, и ако той просто признаеше, че е сгрешил, щях да помогна веднага“, добавя тя.

По-късно съпругът ѝ отново бил в среща и казал на момчетата да не го безпокоят поне час. „Но след около 20 минути те се скараха за нещо и по-малкият влезе в стаята на съпруга ми, за да се оплаче. Той беше много гръмогласен и видеото на съпруга ми също беше включено, след което каза на детето да го остави на мира, но той беше разстроен, плачеше и не го слушаше", пише съпругата.

Тя продължава: „След няколко [минути] съпругът ми се върна в срещата и се извини на другите хора.“ Но след като срещата приключва, той насочва гнева си към нея, като казва, че тя „го е гледала как се мъчи, без да му помогне“.

„Казах му, че всичко, което е трябвало да изрече, е „моля, помогни“, пише тя. „Той каза, че не трябва да бъда толкова дребнава и горда. Това вероятно го накарало да изглежда малко глупаво пред мениджъра, но това бяха само няколко минути и не мисля, че беше голяма работа".

Хиляди коментиращи се включват в публикацията, като в по-голямата си част изразяват подкрепа за съпругата.

„Щях да напусна къщата за цял ден и да не вдигна телефона си. Тогава той наистина щеше да се почувства, че е [останал вкъщи] родител“, пише един.

Друг е на мнение, че съпругата не е стигнала достатъчно далеч, като пише: „Ти вършиш две работи в сравнение с неговата и той е имал дързостта да каже, че не правиш нищо цял ден. Сега, ако все още не се е извинил, бих му показала какво наистина означава да не правиш нищо по цял ден. Грижи се за децата си, но не почиствай след тях (освен за безопасност), остави тази работа за него, когато се прибере... Той ще се научи да цени почистената къща по един или друг начин. Той също може да готви."

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти