Отбелязваме Световния ден на водата

Кристален образ
Снимка: Thinkstock

22 март е Световният ден на водата. Датата е определена с резолюция на Международната конференция по околната среда и развитието (UNCED) в Рио де Жанейро през 1992 година и се отбелязва официално от 1993 година, като ежегодно по света се организират прояви, посветени на водата.

За целта в България за втора поредна година ще се проведе събитието "Международен воден мост 2013" ("Тhe International Water Bridge 2013"). Официалното му откриване се предвижда от 10,00 часа днес на сцената на Централното фоайе на "Интер Експо Център" (бул. "Цариградско шосе" 147). Поканени са представители на няколко министерства, изпълнителни агенции, водещи компании, членове и сподвижници на организаторите.

От 10,30 часа в Зала 2 на "Интер Експо Център" започва срещата-диалог на тема "Иновациите – водни мостове към Европа". В инициативата онлайн ще участват и студенти от Пловдив, Варна, Бургас, Плевен, Благоевград и столицата.

В Габрово пък празненствата ще преминат под патронажа на общината и кмета на града Таня Христова. Очаква се да се включат много ученици, като акцентът ще е свързан и с новия воден цикъл на града, който би трябвало да подобри водоснабдяването на габровци.

В Благоевград празненствата на 22 март също са под егидата на общинското ръководство, а в Лом Световният ден на водата ще бъде открит лично от кмета на града Иво Иванов и с активното участие на ученическия клуб там "Екология и опазване на околната среда".

В дунавската столица Русе ще има информационен център, който ще предлага интересни водни забавления за жителите на града, организирани от сдружение "Европейски пространства 21".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти