От днес започват силни магнитни бури: как ще ни се отразят и за какво да внимаваме

планети космос
Снимка: Thinkstock

В следващите дни предстои поредица от магнитни бури, някои от които ще бъдат достатъчно силни, затова е важно да се отнасяме с повишено внимание към тях. Това явление има отрицателно въздействие върху здравето на някои хора. В рисковите групи попадат метеорологично-чувствителните хора, тези с отслабена имунна система, и хората, които често са подложени на стрес.

Днес ще бъде ден с повишено геомагнитно смущение. То ще трае през целия ден, но чувствителните хора може още от сутринта да почувстват лек дискомфорт. Експертите съветват да избягваме стреса в този ден и да не се преуморяваме. Трябва да приемаме повече вода или чай.

7 и 8 октомври е двудневен период на сериозни магнитни колебания. Експертите препоръчват да внимаваме с натоварването и да избягваме излизанията на открито. На 10 октомври ни предстои отново да изпитаме вълна от силни геомагнитни колебания. 

Лекарите съветват да спазваме хранителен режим през тези дни. Трябва да изключим от менюто си тежката и трудна за усвояване храна, както и алкохола. Не бива да забравяме, че през този период са възможни нарушения на съня и колебания в нервната система.

Експерти предупредиха, че магнитната буря може да доведе до нарушено функциониране на електронни устройства, в частност на комуникационни системи, и да увеличи риска от техногенни аварии.

Вижте още:

 

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Кой е любимият ви герой от "Приятели"?

Оферти