Оставаме женени по-дълго, отколкото преди 30 години

брак двойка сватба
Снимка: Thinkstock

Вярвате или не, браковете през последните години издържат повече, отколкото тези през 90-те.

Показват го данните от Националния статистически институт, публикувани в книгата „Жените и мъжете в Република България 2018“.

В изданието има страшно много данни, свързани с нашата страна, нашият начин на живот и разликите и приликите между двата пола.

От темите, по които Edna.bg се вълнува като семейното щастие и равенството между половете, „изскочиха“ два интересни факта.

Единият е свързан с разводите. Макар да няма брой на разводите на годишна база, има друго интересно сравнение – броят на годините, през които сме женени преди да решим да се разделим.

брак двойка сватба
Снимка: Thinkstock

През 1990-та година бракът преди развод е продължавал по-малко от 10 години. През 2017 на развод са се решавали двойките чак след 15,8 години брак.

Дали сме станали по-издръжливи психически, дали свикнахме да говорим повече за чувствата си и да работим за връзката си, обясненията може да са най-различни, но в крайна сметка това все пак е добра новина – макар да се развеждаме, го правим след като сме положили всички усилия.

брак двойка сватба
Снимка: Thinkstock

Колкото до другата тема, която ни направи впечатление, тя е свързана с разликата в заплащането между мъжете и жените и обещаваме скоро интервю по темата с експерт.

Още по темата

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти