Остава ни още малко лятно време, есента пристига с дъждове и хлад

есен дете
Снимка: Thinkstock

До събота времето ще остане слънчево и топло, със средни максимални температури между 25 и 27 градуса. Минималните ще са между 10 и 13°, показва прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология.

Този уикенд се очертава да бъде последния по-топъл и летен, ето защо е хубаво да се възползвате от него и да планирате разходки навън.

В събота над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево и топло време. Вятърът ще се ориентира от югозапад, температурите слабо ще се повишат и максималните ще бъдат между 25° и 30°.

След пладне над Западна България вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и с него ще започне да нахлува студен въздух. Облачността ще се увеличи и до вечерта в западните райони ще превали и прегърми. В източната половина от страната ще духа до умерен югозападен вятър и там температурите ще се задържат високи до 28-30°.

В неделя, 23.09., в 4:54 ч. е есенното равноденствие и започва астрономическата есен. Времето ще се определя от преминаващ през страната ни студен атмосферен фронт. С умерен и временно силен вятър от северозапад, в Източна България от североизток, ще продължи да нахлува студен въздух. И в Югоизточна България температурите ще се понижат. Облачността ще е значителна и на много места ще има валежи и гръмотевична дейност.

В началото на последната седмица от септември ще е облачно, на много места с валежи. Има условия за значителни количества. Времето ще е ветровито. Над по-голямата част от страната облачността ще е значителна и ще има валежи. Понижението на температурите ще продължи и ще се установи хладно време с преобладаващи минимални между 8° и 13°, максимални – между 17° и 22°.

Към 25.09. - 27.09. се очаква временно подобрение. Валежите ще спрат, облачността ще се разкъса. Минималните температури ще се понижат, а максималните – слабо ще се повишат.

Към 27.09. при изясняване и стихване на вятъра по високите полета се очакват и първите слани. През последните дни от септември отново ще се създадат условия за превалявания. Температурите ще бъдат близки до обичайните.

банери нови
Снимка: Edna

банери нови
Снимка: Edna

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти