Още употреби на препарата за миене на чинии

Още употреби на препарата за миене на чинии
Снимка: netinfo

Течният препарат за миене на домакинска посуда може да намери своето успешно приложение и извън кухнята. Реално с него може да почиствате всичко - от теракота, ако ви е свършил препарата, до направата на разтвор за миене на прозорци.

Предлагаме ви още няколко предложения за употреба на добре познатото ни веро, като сме сигурни, че вие може да добавите още.

С него може успешно да се справите с плевелите в градината и с мравките в дома ви.

Вместо да ползвате хербициди, може просто да смесите една чаена лъжичка течност за миене на съдове с чаша сол и литър бял оцет. Течността се излива в корените на плевелите и на места, където те се появяват, например между плочките в двора или в цепнатините на бордюра.

Що се отнася до мравките, тях може да изгоните с помощта на разтвор от вода и бял оцет в съотношение 1:1 със супена лъжица препарат за съдове, разтворен добре вътре. Тази течност се пръска (може да използвате измита пръскалка от препарат за миене на прозорци) на местата, засегнати от мравки.

Ако ползвате блендер, може лесно да го почистите като сипете малко препарат за съдове в него, напълните с топла вода, сложите похлупака и го пуснете на средна скорост. След това обаче ще трябва да изплакнете няколко пъти с чиста вода.

Препаратът за чинии може да има много и различни ползи в домакинството и градинарството, но трябва да знаете, че е враг на красивия ви маникюр и гладката кожа на ръцете ви. Дори и да купувате такъв, за който производителите казват, че е щадящ към ръцете, е най-добре да ползвате гумени ръкавици, когато миете чинии.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти