Осем причини да тръгнеш на път сама

Осем причини да тръгнеш на път сама
Снимка: Thinkstock

Няма нищо по-хубаво от това да започнеш пътуване. Този път обаче то няма да бъде поредната all-inclusive ваканция с твоите родители или най-добри приятелки. Тук ще обясним предимствата от ваканцията, която е само и лично за теб.

1. Сама си, нямаш приятел, а търсиш любовта? Клишето за старата любов отдавна е изгубило смисъла си за теб. Пътуването е една чудесна възможност да откриеш нови хора, но и да преоткриеш старите познанства.

2. Приключила си образованието си и не си сигурна накъде да тръгнеш по-нататък? Вместо да се впуснеш директно в следващата форма на специализация или да продължиш отчаяното търсене на работа по специалността, защо не пробваш работа за една година в чужбина? Така със сигурност ще имаш по-ясна представа накъде си се запътила, какво ти харесва и какво би променила у себе си и в средата, в която живееш.

3. Когато си сама, си независима. Прекарването на определен период, далеч от дома ти, дава ценни идеи как да се справяш със ситуации, в които преди не си се сблъсквала сама. Още повече това ти дава незаменим шанс да опознаеш себе си по-добре и да се чувстваш по-сигурна и успешна. Когато няма други хора покрай теб, ти имаш прекрасната възможност да тръгнеш по път, който сама си избрала, без да се налага да се водиш по чуждото мнение.

4. Научаваш нов език: Чуждите езици не само развиват ума, но и дават възможност за по-добре платена работа. Те са незаменимо средство в общуването с местните хора и дават по-широк поглед върху тяхната култура. Можеш да освежиш знанията си по английски много по-качествено, ако общуваш всеки ден с хора, които говорят единствено този език, отколкото сама вкъщи, пред компютъра.

5. Правиш нещо за себе си. Цял живот си следвала отъпканите пътища и си повтаряла чужди модели? Пътуването за дълго време е начин да започнеш живота си на чисто, да се поставиш пред нови предизвикателства и да бъдеш Edna по-успяла жена.

6. Да бъдеш доброволец. Работата не бива да е просто въпрос на пари, тя трябва да ти носи удовлетворение, че помагаш и правиш някого щастлив. Неплатеният труд за кратко време те кара да преосмислиш ценностите си и те поставя в незаменимата позиция на благодетел.

7. Оценяваш подкрепата на семейството и приятелите си. Дребните спречквания губят значението си, когато си далеч, а чувството да видиш най-близките си след дълго пътуване е незаменимо. По този начин научаваш най-ценния урок: Ти си самостоятелна и можеш да живееш без помощта на родителите си, но разбираш и  колко много ги обичаш и си благодарна за техните грижи. А приятелите ти от училище ще се радват на интересните ти истории, нали?

8. Когато си сама със себе си, се опознаваш по-добре: Каква по-добра възможност да се развиеш, от тази да останеш сама за определено време. Това ти дава отлична възможност да се замислиш по-внимателно за своите ценности, идеи за развитие и силни страни.

Да нямаш с кого да си говориш в този момент е твоят подарък - лично време, в което можеш да медитираш, да се наслаждаваш, да мечтаеш и да виждащ себе си в различни възрасти и ситуации - все по-силна и уверена.

Автор: Ирина Митева

Прочетете още: 

Перфектните дестинации за жени, които пътуват сами

В самолета – със стил и финес

Багажът на пътешественика

Как да се храним по време на пътуване?

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти