Огледалата на Козирев: Вратата към информацията във Вселената

В ефира на ,,На кафе” по NOVA Джуджи и водещата Гала обсъдиха много интересна тема, а именно тази за огледалата на Козирев.  

,,Има много интересна теория за това, че времето всъщност е просто материя, т.е. субстанция, която пренася много бързо информация до всички точки на Вселената за много кратко време”, разказа Джуджи.  

Професор Козирев има две 10-годишни присъди, постановени през 1937 и 1941 година. Интересни са някои от мотивите за втората. Твърди се, че е привърженик на теорията за разширяващата се Вселена, че счита Есенин за добър поет, че битието не винаги определя съзнанието и не е съгласен с Енгелс, че Нютон е индуктивно магаре. Въпреки преследванията, Козирев е уважаван от своите колеги. 

Николай Козирев е считал, че има огледален свят, в който времето променя вектора си и върви в обратна посока. Той твърди, че времето е специален вид енергия и е важна движеща сила на всичко, което се случва във Вселената.  

Професор Козирев развива теорията за каузалната механика, според която времето се изразява в причинно-следствени връзки. Според тази теория, енергията на времето захранва звездите, така че ядреният синтез в тях ще продължи вечно. 

Козирев вярвал, че времето е вещество, чрез което информацията се предава незабавно до всички точки на Вселената. И макар самата му съдба да е достойна за филм, той е известен най-вече с уникалните си виждания, според които Слънцето ни зарежда с време, което има собствена плътност, променяща се постоянно. 

Другото, с което името му ще остане завинаги в историята, са странните съоръжения, които влияят върху хода и плътността на времето, известни още като Огледалата на Козирев. Какво точно отразяват тези Огледала?  

,,Винаги поради някаква причина огледалата са привличали човешкото мислене, човешкото въображение, като един портал за някакви други светове. Даже има и много филми на тази тема”, каза Джуджи.  

gala
Снимка: NOVA

Тя спомена и Нострадамус, който е влизал в пространства с огледални повърхности, където е получавал предсказанията, които после е съобщавал на хората. 

,,Козирев е смятал, че времето не е просто нещо, което върви покрай нас като фон на събитията, които ни се случват. Според него самото време е материя, която може да отдава и да поглъща информация и енергия", допълни Джуджи.  

Каква друга любопитна информация за огледалата и теорията на Козирев разказа Джуджи в предаването ,,На кафе” по NOVA, вижте във видеото по-горе. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти