Нощта на Августин

Августин Господинов
Снимка: Михаела Райкова

Лилия Огнянова

Казвала съм и преди – ако си мислите, че у нас не се чете, не се пишат и издават книги, то се лъжете.

Особено що се отнася до българските автори, те съвсем не са изчезнали и не спят, а напротив – творят активно, не се оплакват от липса на култура и изкуство, а смело създават такива. 

Днес е ред да ви представим поредният такъв писател, който заслужава внимание – Илиян Любомиров или както е по-известен – Августин Господинов.

Може би е редно първо да ви го представя като автор, а след това да дойдат подробностите от биографията му.

Илиян пише доста откровени, кратки, красиви и еротични стихове, като зад гърба си има и разкази в същия дух, публикувани в блога Letters of flesh. Сега обаче Илиян/Августин се е насочил основно към поезията и след година и половина писане издава първата си книга „Нощта е действие“. Тя е разделена на два цикъла, включва 50 стихотворения и вече е налична в книжарниците.

По традиция ще споделя как автор и издател са решили да представят книгата, а именно – резюмето на задната корица. В този случай това са думи на поета и фотограф Владислав Христов:

"Чистосърдечна, това е първата дума, която ми идва на ум за поезията на Илиян Любомиров. Искрена – без да е елементарна, рязка – без да е груба, тя притежава едно огромно качество: да идва от сърцето – нещо, за съжаление, все по-рядко срещано в книгите на утвърдените вече автори.

Появата на Илиян, по-известен като Августин, в литературната среда я направи доста по-шарена и жива, внесе смут и движение.

Нощта е действие и с цялото безгрижие на забавляващия се и търсещ човек той се чувства в свои води в нея. Това е книга за любовта и нейните демони, изпълнена е с много чиста радост, но я има и болката от всяко порастване, след която ставаме по-мъдри и разбиращи света."

Ето и малко повече информация за самия автор.

Илиян Любомиров е роден през 1990 г. в София. Завършва немска гимназия в столицата, а след това заминава да следва политология в Берлин. През 2012 г. създава литературния проект Letters of flesh и започва да подписва текстовете си с псевдонима Августин Господинов. През 2014 г. печели първи награди на фестивала София: Поетики и на фестивала Alter Native в Пловдив.

Негови стихотворения са публикувани в списание Страница, Литературен вестник, Открита литература, Liternet, Klaxon Press Journal и други. Понастоящем живее, пише и работи в Берлин. "Нощта е действие" е дебютната му книга.

Утре вечер (11.11.2014) от 19 ч. във Vivacom Art Hall ще се състои и официалната премиера на книгата, ще можете да се срещнете с автора и да получите книга с автограф, ако желаете.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти