Създадено за Krina

Няколко трика за връщане на баланса в живота ни

Няколко трика за връщане на баланса в живота ни
Снимка: iStock/Getty Images

Няма човек, който да не е чувал израза за „златната среда“. Тя е златна именно защото е среда и балансира крайностите, а това е нещо, към което всеки от нас се стреми - особено жените. Не е ясно дали в женската природа е заложено да търсим баланса в живота, но повечето от нас се опитват да го постигнат в редица сфери – личен живот, професия, хобита и отношения.

Истината е, че ако човек успее да балансира заниманията си, ще живее по-лесно, по-приятно и по-весело. Изпадането в крайности задълго не е ползотворно нито за здравето, нито за професионалните успехи, но модерният начин на живот често подтиква хората да живеят именно в крайности, а търсенето на баланса започва едва когато тялото и умът кажат „стоп“ на прекомерната динамика.

Затова ако сте на етап, в който търсите начин да върнете баланса в живота си, ето няколко трика за по-лесен преход:

Ценете личния си живот. Повечето хора казват, че имат такъв, но се оказва, че то е някаква миниатюрна част от общите им занимания. Много жени са отдадени на работата и професионалните си задължения, към отговорностите в семейството и се оказва, че личното им време е почти несъществуващо. Не е лесно да приоритизираш заниманията си, но, повярвайте, това е за ваше добро. Направете си график за седмицата, в който си оставяте по 1 час дневно само за вас – дали ще е за четене на книга, за разходка или посещение на козметик, това си е ваша работа. Не използвайте този час за други занимания освен своите лични, и оповестявайте в семейството, че това време е запазено само за вас. Освен физическо измерение, това нововъведение има и психологически ефект, който ще усетите бързо. Той е свързан с осъзнаването, че сте важни и впоследствие ще търсите това отношение и от другите. Балансът на времето е първата крачка към възвръщане на спокойствието в живота.

a
Снимка: iStock/Getty Images

Работя, за да живея, а не обратното. Работохолизмът е от модерните зависимости, която се развива като всички останали – човек започва да предпочита работата пред отношенията с хората, използва я като спасение от трудностите и като оправдание за неглижиране на други хора и събития. Първата крачка към възвръщането на баланса е да си признаете, че имате проблем. Ако прекарвате в работа или мисъл за рабога повече от 8-9 часа дневно, ако използвате всеки свободен час, за да работите, ако само работата ви носи утеха и чувство на удовлетвореност, то със сигурност имате проблем. Идентифицирайте го и работете за връщане на баланса в разходването на времето си. Работата е важна, но не може да е център на живота ви – определете си време и за личен живот, за пълноценно споделяне със семейството, за хобита и забавления, защото от другата страна дебне все по-популярната диагноза „бърнаут“, която върви ръка за ръка с работохолизма.

a
Снимка: iStock/Getty Images

Храната е удоволствие. Почти всяка жена на този свят е била поне един път в живота си на диета, а за много от нас диетите са начин на живот още от пубертета. Обществените стандарти и изисквания към жените винаги са били високи и младите момичета често, в стремежа си да са по-харесвани, падат в капана на стеротипните образи. Те пък са смело налагани от медии, инфлуенсъри и въобще от обществото, което винаги е толерирало хората с безупречен външен вид. Храната обаче трябва да е удоволствие за тялото и сетивата, а не мъчение. Когато сте стигнали до етапа, в който искате да отхвърлите диетите като начин на живот, значи е дошъл моментът да започнете да се храните балансирано. Тази дума означава само едно – прием на всички хранителни групи и вещества без това да предизвиква чувство на вина. Ако пък имате нужда от подкрепа в търсенето на продукти, които да включите наново в менюто си, имайте предвид, че оризът е една от храните, които ви мислят само доброто.

С ориз Баланс от Krina пък може да сте сигурни, че получавате абсолютно балансиран продукт, който носи редица ползи да организма ви. Той е частично пълнозърнест, а зародишът и околоплодната му обвивка са запазили голяма част от полезните вещества – витамин E, витамини от В-групата, магнезий и други минерали. Бонус харатеристика е, че при готвене този ориз се държи като белия – сварява се равномерно за около 18-20 минути и има отличен вкус. С него можете да приготвяте всички фантастични ястия, в които оризът е основен герой – пълнени чушки, пиле с ориз, ризото и мляко с ориз. Може да се каже, че ориз Баланс е точно в златната среда и с него не можете да направите грешка.

a
Снимка: KRINA

Реалност и мечти. Всеки има мечти, но реалността е тази, в която живеем. За да се чувстваме пълноценни, е добре да сме здраво стъпили на земята и да си даваме сметка на какво сме способни, какви са ни силите и има ли смисъл да се захващаме с всичко, за което си мечтаем. Сигурно сте чували израза „най-много сълзи са проляти заради сбъднати мечти“ - той идва да ни каже, че понякога мечтите трябва да си останат точно такива.

Балансът между това, което сме, и това, което искаме да бъдем, е тънката граница, в която сме психически здрави и стабилни. Бъдете щедри и милостиви към себе си, давайте си сметка какво сте постигнали в живота и си признавайте слабостите. Така ще живеете по-лесно със себе си, а оттам – и с околните, а това е именно щастието, към което всички ние се стремим.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти