Нещата, които не направих това лято

Нещата, които не направих това лято
Снимка: Thinkstock

Въпреки че продължаваме да се радваме на горещите слънчеви лъчи и синоптиците ни убеждават, че ни очаква циганско лято през есента, сезонът на морето, слънчогледите и на топлите дълги вечери си отива.

Успяхте ли да си починете това лято... да заровите крака в пясъка и да усетите морския бриз?

Надявам се, че да, защото в противен случай трябва да изчакате приблизително 12 месеца.

В края на летния сезон, аз се запитах какво не успях да направя това лято. 

Не отидох на лятно кино. Голям екран под открито небе, шарени одеяла и десетки влюбени двойки. Това е атмосферата на лятното открито кино. Разбира се, меките одеяла могат да се заменят със седалки на автомобили, зависи от това как и къде е организирана прожекцията.

Няма по-романтично нещо от гледането на хубав филм под звездите с любимия човек. А когато филмът свърши и фаровете на колите светнат отново, си казваш: „Трябва да го направя пак”.

Не видях буря в морето. Наскоро една приятелка ми каза: „Нищо не си видяла, ако поне веднъж не си била на плажа, докато има буря”. И беше права. Обикновено асоциациите, които ни идват наум, сещайки се за морето, са: горещ пясък, чадъри, вълни и слънце.

Понякога обаче красотата на плажа личи, когато настъпи буря. Небето е пременено в сиво, пясъкът е пуст и единственото, което се чува е вятърът и шумът на водата, която ту идва към брега, ту си отива, докато в нея потъват едрите капки дъждКрасиво нали?

Не преброих нито една звезда. Когато бях малка, баща ми казваше: „Намисли си едно желание, девет вечери брой по точно девет звезди и желанието ти ще се сбъдне”. Правех това всяко лято и да ви призная, желанията наистина се сбъдваха.

Красиво е небето през лятото - без облаци, потънало само в един тъмносин цвят, обсипано с много... много звезди, които изпълняват желания.

Не се качих на колело. Всеки спомен от детството е свързан  с ожулени колена, игра на криеница и разбира се, каране на колело.

Какво по-хубаво от разходка на колело в прохладните летни вечери.

И докато въртиш педалите, а около теб е полето с хилядите слънчогледи, обърнати към слънцето, те обзема носталгия към далечното минало и щастие, че някои неща никога не спираш да ги правиш.

Не се влюбих. Любовта е онова завладяващо чувство, което ни държи през цялата година, но най-силно се развихря през топлите летни дни.

Дали ще се влюбите наново или пък отново в човека до вас, няма значение, важното е да обичате и да усещате това чувство всяка вечер през този горещ сезон.

А ти какво не успя да направиш това лято?

Вижте още:

Къде си, лято?

Рецепта за Синьо лято

Вдъхновено от любовта

Не отписвайте още лятото

Половин век любов!

Автор: Венелина Стоянова

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти