Не сте отслабнали преди морето? Не всичко е загубено!

отслабване лято
Снимка: Thinkstock

Лятото трайно се настани по нашите ширини, но след последните почти пустинни жеги, едва ли някой е пропуснал този факт. Колко хубаво би било лятото да е времето, в което можем да ходим облечени леко, в дрехи, които ни отиват и ни седят добре без значение колко къси или тесни са, нали?

А не времето, в което се опитваме хем да ни е прохладно, хем да скрием някоя и друга неестетична тлъстина по тялото. Спокойно – все още не всичко е загубено и имате реален шанс да постигнете резултат дори и за кратко време от около 3-4 седмици.

Ето няколко предложения, които може да следвате дори и в комбинация.

1. Спининг или друга натоварваща и високоинтензивна тренировка.

Ако наистина искате бързи промени, това е начинът да ги постигнете с физическо натоварване. Трябва ви истински тежка, интензивна програма, в която да редувате по-бавни с по-бързи натоварвания и, повярвайте ни, спинингът е точно такава.

За 1 час ще успеете да натоварите цялото тяло, особено бедрата, задните части и корема, ще хвърлите доста пот и като пост -ефект – дълго време след тренировката въобще няма и да помислите за храна!

Пробвайте се да бъдете редовни в часовете и ходете поне 3 пъти, а може и 4 пъти седмично – щом търсите светкавична промяна, ще трябва да положите свръх усилия. Не забравяйте да пиете много вода, защото при отделянето на пот, тялото губи и много минерали (калий, натрий, магнезий).

2. Електростимулиращ уред.

Да, технологиите напреднаха и ни позволиха да имаме прекрасно изваяно тяло и тонизирани мускули и без да се потим във фитнеса като полудели. Модерните електростимулиращи уреди работят толкова ефективно, че 10 минути употреба се равняват на до 3 часа фитнес. Съвременните колани за стимулация на коремните мускули например могат да ви гарантират добре изразени плочки чрез само 10 минути ползване на ден само за 2 седмици – можете ли да си го представите?

При това те действат благотворно върху цялата коремна и тазова област, справят се лесно с болките и подобряват стойката на тялото и общия му баланс. Ако сте от хората, които нямат и минута за посещение на фитнеса или пък просто нямате достатъчно воля, заложете на такъв тип помощник в горенето на мазнините по корема, бедрата и другите проблеми области.

Можете да го ползвате дори и в работата – на кого би му хрумнало, че е възможно да отслабва в офиса или в колата, докато си изпълнява всекидневните задачи? Със сигурност препоръчваме с две ръце!

Снимка: Thinkstock

3. Калорийна рестрикция.

Колкото и да не ни се иска, понякога това помага наистина много, но само при условие, че се прави за кратък период от време. Калориен прием от около 1200 калории на ден ще ви гарантира сваляне на килограми за кратко време, но не продължавайте с такъв режим на хранене повече от месец – той е неефективен в дългосрочен план!

Пийте достатъчно вода и течности (негазирани, неподсладени), яжте леки храни, плодове, зеленчуци, месо и риба на скара. Първите дни може и да ви се стори тежко и непосилно, но не се отказвайте. Движете се, хидратирайте се и имайте предвид, че съчетанието на нискокалоричен режим на хранене с чести и високоинтензивни тренировки НЕ е за препоръчване.

Така че – ако искате да тренирате и да се храните на рестрикция, изберете малко по-високи калории (примено, 1400). Потърсете онлайн калкулатор за базовия калориен разход на ден и от него извадете 200-300 калории максимум. Това е достатъчно, за да започнете да сваляте.

Снимка: Thinkstock

4. Добавки, които ще ви помогнат да се изчистите от токсини и да горите мазнини.

На пазара има достатъчно полезни и природни съставки, с които можете да забързате метаболизма и да подпомогнете процеса на отслабване. С една важна забележка, винаги следете произхода и производителя, за да не попаднете на заблуждаващ продукт. Важно е добавката или препарата да съдържа хром, който подтиска апетита, както и аминокиселни, като L-Carnitine, които спомагат отслабването и удължаване на издръжливостта на организма.

Съчетайте ги с правилен режим на хранене с нормална калорийна рестрикция, плюс физическо натоварване, и чудото ще стане. И помнете – няма отслабване за 1 ден, нито за 3 дни.

Но с малко повече воля, ентусиазъм и дисциплина, за няколко седмици може да постигнете чудесни резултати!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти