Научно доказано: да имаш най-добра приятелка в офиса, те прави по-добра в работата

жени офис колеги
Снимка: Thinkstock

Да имаш близка приятелка на работното място не е разсейващо, а напротив - прави те по-щастлива, мотивирана и по-добра в това, което вършиш, показва скорошно проучване.

Много добри приятелства и връзки започват именно в офиса. Това всъщност помага на работещите там - те имат общи теми за разговор и се сближават много, защото прекарват много часове заедно, споделяйки радостни и трудни работни (а и не само) моменти. И така започват да свързват работното си място не просто със задължителен ангажимент, а и като място, на което могат да срещнат подкрепа и усмивки.

Всички сме имали работни места, на които не сме били на една вълна с колегите и знаем колко ужасно и потискащо може да бъде това.

Съвсем различно е, когато можеш да се посмееш заедно с колега, да обядвате заедно приятно и да си говорите за нещата от живота.

Според проучване на Галъп, хората, които имат добър приятел в офиса, се чувстват 43% по-удовлетворени от работния си процес в сравнение с тези, които не се разбират с колегите си.

Проучването доказва още, че служителите, които имат приятели на работното си място, получават по-често похвала за работата си, мнението им бива чуто и имат възможността да се представят в най-добрата възможна светлина и да работят с ентусиазъм.

46% от работещите признават, че е много важно да имат другарче в офиса, защото така се чувстват далеч по-щастливи.

67% от младите хора споделят, че не биха си представили работния процес без поне един близък човек в офиса, с който да си говорят не само за служебни дела, но и да се виждат извън работата и да се забавляват заедно.

жени офис колеги
Снимка: Thinkstock

Изследването показва още, че в работните места, където служителите могат да общуват свободно едни с други, се създава много по-продуктивна атмосфера и така се насърчава креативността, а досадата от ежедневните задължения нямалява.

Повечето хора, участвали в проучването, споделили, че един от най-важните фактори, за да харесват работата си, наред с нейното естество и заплащането, е и това дали колегите им са добри хора, с които се разбират и общуват.

жени офис колеги
Снимка: Thinkstock

Ето защо се оказва, че да си имаш най-добра приятелка в офиса, помага на кариерата ти и те прави по-добра! 

Ако и ти имаш такава приятелка, сподели тази страхотна новина с нея още сега и го отпразнувайте след работа с чаша вино!

Последвайте ни и в Инстаграм ТУК, за да откриете още материали на Edna.bg, които ще ви развълнуват!

Вижте още:

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти