Създадено за NIVEA

Наръчник за справяне с тъмните петна

Наръчник за справяне с тъмните петна
Снимка: iStock/Getty Images

В края на лятото е много вероятно да се вглеждате в лицето си със смесени чувства - харесвате си летния загар, но никак не харесвате открояващите се тъмни петна по кожата. Нормално е, когато слънцето грее ярко на небето, ярко засияват и тъмните ни петна, ако позволите тази алегория.

Не е нужно обаче да се примирявате с тази петниста ситуация, а да се заемете с мисията по изравняване на тена си в следващите няколко седмици.

Специалистите на NIVEA ни изпратиха наръчник за справяне с тъмните петна и ние нямаме търпение да го споделим с вас:

Снимка: iStock/Getty Images

Тъмните петна се наричат хиперпигментация

Пигментация е нормалното оцветяване на кожата на всеки от нас, което се дължи на меланина. При по-тъмните хора той е в по-високо количество, при по-светлите - в по-малко. Когато меланинът е равномерно разпределен в кожата, видът на лицето е сияен, а тенът - равномерен.

Тъмните петна се получават, когато поради различни причини (ще ги кажем по-долу) тук-там по кожата се натрупа повече меланин. Така се получава видима разлика в цвета на различните зони. Натрупването на меланин в кожата може да се дължи на различни причини.

Снимка: iStock/Getty Images

Причини за хиперпигментацията:

  • Излагане на слънце за дълго време без слънцезащита;
  • Хормонални промени - бременност, менопауза, смущения в цикъла;
  • След лечение на акне и други възпаления на кожата (постинфламаторна хиперпигментация);
  • Стареене на кожата - заради естествените промени в структурата на кожата, тъмните петна се увеличават с напредването на възрастта.

Различни причини - различни решения

Тъй като хиперпигментацията сама по себе си е симптом, а не заболяване, може да имате нужда от различни продукти за овладяване на тъмните петна.

NIVEA са посветили над 10 години на изследвания, с които да открият онези съставки, които повлияват конкретно на един или друг причинител на хиперпигментация.

Така се ражда патентованата формула LUMINOUS630®. Тя е съставката-герой в два нови продукта против хиперпигментация на компанията:

LUMINOUS630® серум 3в1 срещу следи от акне

и

LUMINOUS630® 2 в 1 активен серум срещу бръчки и пигментни петна от възрастта

LUMINOUS630® серум 3в1 срещу следи от акне е създаден специално за акнеична кожа, при която възпалителния процес вече е отшумял, но пигментните петна са видим на местата на акнето.

Снимка: Nivea

Серумът е специално формулиран за нуждите на мазна, комбинирана и предразположена към акне кожа. Формулата е с:

  • LUMINOUS630® с действие на клетъчно ниво, който изсветлява пигментните петна след акне.
  • Салицилова киселина с ексфолиращи свойства, която нежно изравнява неравностите по кожата.
  • Хиалуронова киселина, която хидратира кожата.
  • Екстракт от зелен чай, който помага да се балансира естественото омазняване на кожата.

Дамите, участвали в проучване на ефективността споделят, че виждат видими резултати само след 2 седмици редовна употреба.

LUMINOUS630® 2 в 1 активен серум срещу бръчки и пигментни петна от възрастта от своя страна намалява всички видове петна - от слънце, хормонални промени или възрастови изменения.

Снимка: NIVEA

Формулата съдържа патентования LUMINOUS630® с действие на клетъчно ниво и двойно количество хиалуронова киселина в сравнение с предишния такъв серум на Нивеа, за да работи всичко в синергия за по-здрава, по-красива и сияйна кожа.

И при този серум ефективността на продукта се забелязва още след първите две седмици редовна употреба, така че първите резултати в борбата с пигментните петна ще настъпят съвсем скоро.

Пожелаваме ви успех!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти