На Канарите с любов

На Канарите с любов
Снимка: Thinkstock

Лилия Огнянова

Остров... самата дума звучи вълшебно! Въображението се разпалва и започва да рисува картини на лазурни плажове с перфектен пясък, прозрачни води, подканящи да се потопиш в разхлаждащите им прегръдки, стройни палмови дръвчета, които осигуряват не само спасителна сянка, но и разкошни кокосови орехи...

Най-прекрасното във всичко това е, че на земята наистина съществуват подобни места, които връщат вярата на човека в мечтите и рая дори.

Едни от най-желаните дестинации за лятна почивка са точно острови. И ако ви се струва, че това са дестинации, достъпни единствено за много богатите, то не сте съвсем прави.

Знаете ли, че Канарските острови (да не се бъркат с Карибите ;)) са всъщност част от Испания и да ги посетите не ви е нужно нищо повече от валидна лична карта, малко желание и свободно време и известна сума в евро?

Канарите не са невъзможна дестинация, трябва само да планирате почивката си там.

Имах късмета да посетя един от седемте острова – Фуертевентура и от опит мога да кажа, че не е нищо страшно или невъзможно.

Нискотарифни компании като Rain Air летят до там, а самият полет го взехме от Франкфурт на Хан. Летището е съвсем малко, но най-големият му плюс е, че е много близо до прекрасния немски град Кьолн. От България стигнахме именно до там и с компанията ми пътешественици си отделихме два дена да разгледаме града. Мога да ви кажа, че катедралата, зоологическата и ботаническа градина си заслужават всеки час, който можете да им отделите.

Когато се озовете на някои от седемте канарски острова, няма как да не ви обземе усещане за безвремие. Сякаш времето е спряло, за да ни даде повече възможност да му се насладим пълноценно. Канарите очароват и с друго – километри дълги почти празни плажове.

Относно местата за отсядане, има разнообразни хотели, но нищо не ви пречи да си потърсите вила или квартира под наем.

Особено ако сте компания от 6+ човека, това би било идеален вариант.

В хранителните магазини ще намерите разнообразие от бутилирана сангрия, но почти никакво месо (освен разфасовки от по 100 гр. Нарязано филе) и плодове и зеленчуци. Парфюми, алкохол и цигари обаче са на по-ниски цени от обикновено, което дава възможност да се поглезите с нещо.

Ето и малко повече подробности за самите острови.

Канарските острови (на испански: Islas Canarias) са архипелаг в Атлантическия океан и една от автономните области на Испания. Разположени са на 100 км от брега на Африка и са испанско владение от 1405 г.

Името им идва от порода кучета, селектирана за охрана на каторжници. Според легендата на коренните жители, на връх Тейде живее богът, родител на седемте острова.

Сянката която Тейде хвърля е 200 километра на вътре в океана. Площта им е 7273 км². Най-големият остров и най-населеният (Тенерифе). Най-голям град е Лас Палмас де Гран Канария. Изградени са от базалт. Тропически климат и растителност (банани, цитрусови, лозя, тютюн). Важна транзитна база (пристанището на Санта Крус де Тенерифе и Пуерто де Лас Палмас).

Можете да си изберете кой точно остров да посетите – Тенерифе, Фуертевентура, Гран Канария, Лансароте, Ла Палма, Ла Гомера и Ел Йеро. Насладете се на Канарите поне за миг с прекрасните снимки в галерията ни ТУК!

Още за пътешествия:

Лефкада – древногръцки митове и морски легенди
Островни държави, в които да се влюбиш
Санторини, слънце и любов
Остров Мавриций – там, където мечтите се превръщат в реалност

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти