Мъжки дневник

Мъжки дневник
Снимка: Thinkstock

Тодор Капитанов

Искам един ден да се събудя и да мога да чета мислите на хората. Знам, че това няма как да се случи и намерих друг начин да вляза в главата на някого -  да прочета неговия дневник, ако си води такъв де.

Имах късмета да се докопам да такова нещо и в разрез с деликатността относно личното пространство на всеки, ще ви го покажа. Вижте дневника на един българин, воден по време на седмицата с най-високите температури в годината и преценетe дали наистина жегата се е отразила върху мисленето на мъжете или те просто  са си такива.

***
Понеделник
Лято е. Температурите наближават 40 градуса и въпреки това излизам за следобедната си разходка сред природата - така наричам ходенето до магазина, който е до парка, за да си купя бира.

Забелязах, че дрескодът този сезон е къси поли и сатенени потничета. Дори и за някои момчета. Добре че си сложих тъмните очила, за да не се вижда как нахално гледам девойките в "очите".

Денят ми не бе напразен. Разбрах какво има предвид неизвестния за мен автор с думите: "Не съдете за книгата по съдържанието  й! Ето и пример: циците всъщност са топки мастна тъкан отвътре, а иначе са едно от малкото доказателства, че има Господ и той ни обича".

Вторник
Горещо е. Не е лошо, че ме мързи, а че мързелът ми прогресира. Ето, вече считам за досаден и ангажимента да изчистя Recycle Bin-а на компютъра и го отлагам повече, отколкото отлагам изхвърлянето на боклука.

Добре, че от компютъра не се носи зловоние. Може би отлагам тази работа, защото и никой не ме пришпорва. Вече убедено считам, че мога да отлагам безкрай ангажиментите си, ако може да ги свърши някой друг.

Сряда
По телевизията видях фитнес уреди, рекламирани от някакъв тип със сериозно телосложение. Това ме накара да се комплексирам относно моята физика. Изобщо не се чувствам секси – бицепсът ми е все така малък, но пък това е за сметка на корема.

И все пак споделям мнението, че е по- добре десет дена да бера срам на плажа, отколкото цяла година да се потя във фитнеса. А и предпочитам зимните спортове. Нямам търпение да завали сняг, за да "вържа кънките".

Четвъртък
Четвърти ден слънцето не спира да грее. По улицата ме спират хора и ме питат: "Какво правиш?", а аз лаконично им отговарям: "Сянка". Така поне ще знаят, че не съм като това място, което не го огрява слънцето и че също така не съм безделник.

Петък
Страхотен ден. Винаги в петък, още в началото на деня, мисълта за алкохол бавно, но сигурно избутва другите ми мисли. Днес обаче ще проявя воля и ще се вслушам в думите на хората, които ме съветват да оставя пиенето. Оставям го… в хладилника.

Събота
След бурната петък вечер си спомням, че пред доста свидетели свалях жена, която, днес разбирам, е съпруга на популярна личност в ъндъргаунда.

Информираха ме, че той вече усилено търси контакт с мен, но от този - фулл контакт, който се случва в кик-бокса. Сега не смея да си покажа носа навън. Винаги става така - надявам се да получа секс без ангажименти, но вместо това получавам ангажименти без секс.

Неделя
Не обичам този ден още от малък. Не знам защо. Не че съм от най-религиозните, но днес не пипнах каквато и да е работа. А според каноните, работата в неделя се води грях, което ме кара да се чувствам  не мързелив, а богоугоден. 

Има какво да се иска от мен по отношение спазване на религиозните норми. Най-вече през лятото - сезонът на горещите страсти, когато ми е особено трудно да не желая жената на ближния си. Единственият начин да се откажа от нея е, ако тя ми омръзне. Вярно, не е много морално, но пък е християнско. Странен парадокс.

***

Предполагам, че ако сега прочета дневника на някое момиче, голяма част от него ще бъдат израз на дълбоки емоционални терзания относно колебанието с кои обувки да излезне - тези, с които е по-агресивно секси или тези, които са и удобни.

Налучквам, защото ми се ще да разбера какво точно вълнува дамите в летните горещини. Мисля, че с това си желание ставам един от малцината които искат да влезнат не другаде, а в главата на жена. И по-конкретно в мислите й.

Да, важно уточнение.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти