Мъдри мисли за мързела

мързел
Снимка: Thinkstock

Лежането в неделя е единственото ви задължение. Забравете чистенето, задължителната разходка, прането на пердетата и сгъването на изпраните дрехи.

Мързелуването е полезно за здравето, особено в неделя.

Говорили сме и друг път за това, че съвременния начин на живот, рекламите и многобройните възможности изяждат всяка наша свободна минута.

Отвсякъде ни се натрапва усещането, че не трябва да губим и секунда, че непрекъснато трябва да правим нещо, да сме някъде, да пътуваме, да творим, да живеем активно, защото, видиш ли, животът е кратък.

Че е кратък, кратък е. Но не чак толкова, че да не можеш да спреш и да си поемеш глътка въздух, за да имаш утре нови сили за действие.

Оставете тялото си да почива, дайте на очите си само квадрат синьо небе – колкото се вижда от отворения ви прозорец, и се отдайте на качествен мързел.

мързел
Снимка: Thinkstock

За идеален мързелив ден са ви необходими или музика, или книга, или купа грозде без семки (защото семките изискват допълнително усилие).

Горещо ви препоръчваме да правите по едно от тези неща наведнъж. Само така ще можете да му се насладите изцяло.

За стимул, ако до тук не сме успели да ви убедим, че мързелът е благо, ви предлагаме няколко мъдри мисли за мързела, немалка част от тях вдъхновени от шопите >>>

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти