Плейлистът на Edna (№3): Мъжът, за когото всички мечтаем, ще е Аквамен, магьосници превземат Париж, а Павел и Венци Венц пробиват в световната музика

g
Снимка: Aquaman

Деница Димитрова

Привет отново в разгара на юли, когато все повече насочваме погледи извън прозореца и мисли - към море и/или планина. Независимо дали сега се връщаме от почивка, или тя все още е далеч, има начин да подобрим настроението ви - предложението ни в понеделник е Плейлистът на Edna.

Ето кои са последните ноти и кадри, които привлякоха вниманието ни през последната седмица! 

МУЗИКА

Естествен поп рок

Суровата енергия на американците от Imagine Dragons е на преден план в надъхващото им ново парче “Natural”. Вокалистът Дан Рейнълдс споделя, че песента е за „намирането на себе си и волята да устоиш на всяко препятствие, което се изправя на пътя ти“. Така освен експлозията от барабани, можем да намерим и утеха във вдъхновяващите думи.

Нещо човешко

Още един сингъл, с който Muse ни подгряват за предстоящия си осми студиен албум „Simulation Theory”. Встрани от пеенето на Мат Белами и футуристичната визия на клипа, звученето на парчето е далеч от типичното за британската група. С кънтри полъха и историята за връщането у дома можем да обявим „Something Human” за летния си химн, който да припяваме на път към нова или добре позната стара дестинация.

БГ рими в световна колаборация

Българските лица на глобалната кампания на Tuborg – “Stay Open”, са Pavell & Venci Venc’, които пишат и българския текст на парчето. Марката сбъдва мечтата на родното дуо за световно партньорство, събирайки рапърите с американския ди джей Diplo и датската изпълнителка MØ. Честито на момчетата за успеха, а на нас – за хита, на който ще танцуваме до края на лятото, а и след това.

КИНО

Подвизи под вода и суша

Дръжте се, момичета, през декември Джейсън Момоа най-после идва като Аквамен с цял филм само за него, където ще го видим в пълния му блясък на владател на подводното царство. Плочките и татуировките са си тук не се съмняваме, че ще оцелеят и след битка с полубрата на супергероя – Крал Орм, който ще трябва да направи място на трона за наследника на Атлантида. Вълнуваме се за изпълнението на не edna, а цели две жени – Никол Кидман и Амбър Хърд, които ще видим съответно като майката и бъдещата любима на Аквамен.

Магьосници в Париж

Ежегодното събиране на фенове в Сан Диего – Комик-Кон, ни донесе кадри от още един дългооочакван филм. Във втория трейлър на „Фантастични животни 2: Престъпленията на Гринделвалд“ виждаме злодея от заглавието в действие. След задържането си в края на предишната лента Гринделвалд (Джони Деп) не само успява да избяга, а сега събира чистокръвни магьосници, с които да властва над простосмъртните. Джъд Лоу като младия Дъмбълдор обаче мобилизира ученика си Нют Скамандър (Еди Редмейн), който със старата компания и няколко нови попълнения ще трябва да кръстосат отново пръчки.

Настръхване x 3

След „Неуязвимият“ (2000) и „На парчета“ (2017) идва последната глава от трилогията на М. Найт Шаямалан. В „Стъкления“ Дейвид Дън (Брус Уилис) е по следите на Звяра – свръхчовешкото проявление на Кевин Уендъл Кръмб (Джеймс Макавой). Стъкления Илайджа Прайс обаче ще се превърне в опасност и за двамата, защото знае всичките им тайни и не се страхува да ги използва срещу тях. Разнообразие сред мъжкото трио внася Сара Полсън като психиатъра д-р Ели Стейпъл, която изучава пациенти, смятащи себе си за супергерои.

Равни до доказване на противното

Фeлисити Джоунс („Теорията на всичко“, „Rogue One: История от Междузвездни войни“, „Ад“) продължава с ролите на силни жени, като този път ще влезе в обувките на младата Рут Бейдър Гинсбърг. Съдийката от Върховния съд на САЩ, която днес е на 85 г., е прецедент в правната история на страната си и една от живите емблеми на феминизма. Макар през 70-те години все още да се смята, че жените са твърде емоционални, за да бъдат добри адвокати, Гинсбърг участва поема редица дела, засягащи равенството на половете, и става втората жена съдия във Върховния съд. Световната премиерата на вълнуващата ѝ история – „Дискриминация по полов признак“, е в края на декември.

ОЩЕ

Prada в неонов трилър по Линч

Ако колекцията на Prada за есен/зима 2018 г. беше филм, щеше да изгежда по този начин – неонови светлини, ярки цветове и видения. Бляскавият Лас Вегас служи за фон на тази безмълвна приказка в стил Дейвид Линч, където като главни героини влизат модела Аманда Мърфи и актрисата Сара Полсън, която за 4 минути сменя няколко роли.

Прочети още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти