Плейлистът на Edna (№1)

Плейлистът на Edna
Снимка: Edna/HBO/Getty/TNT

Деница Димитрова

Добре дошли в новата ни рубрика, където ще ви представяме какво си заслужава да слушате и гледате от излезлите през седмицата музикални парчета, видеоклипове, трейлъри, интервюта…или накратко това, което си заслужава да натиснете бутон Play!

МУЗИКА

Years & Years – Palo Santo

Palo Santo се казва и едноименният нов албум на британското мъжко трио, откъдето са и парчетата, звучащи в 15-минутния късометражен филм на Years&Years. Той ни потапя във футуристична атмосфера, където вокалистът Оли Александър е един от малкото останали човеци, а съдбата им е да служат за забавление на андроидите. Останалото е въпрос на интерпретация - благодарим на британците за рядко даваната от шоубизнеса възможност да размърдаме сивото си вещество, а на повече забавление ще се отдадем на 15 август, когато Years&Years ни идват на крака за новото издание на MTV Varna Beach.

Джъстин Тимбърлейк - SoulMate

Джей Ти неочаквано пусна ново парче извън последната си колекция Man of The Woods, която излезе през февруари тази година. Тимбърлейк е зарибяващ, както винаги, а тук помага и лятното звучене с полъх от перкусии и синтезатори. „Summer starts now”, ни казва гласът му в началото на парчето, а ние послушно протягаме ръце към коктейлите.

Джейсън Мраз – Might As Well Dance

Той е способен да прокара лъч светлина и в най-сивите ни моменти, прави го и този път, макар новото му видео да започва с черно-бели кадри. Те бързо отстъпват място на записи от сватбата на Джейсън Мраз през 2015 г., които доказват, че животът понякога е по-хубав от музикален видеоклип – след края му певецът и половинката му продължават да споделят ферма в Калифорния. А Джейсън продължава да ни радва с парчета като тази смесица от блус и кънтри, която ще си припяваме и след края на лятото.

Леон Бриджис – Mrs.

От 2014 г. насам американецът се грижи за опазването на соула и блуса в наши дни. Преди два месеца имахме удоволствието да чуем новия му албум, откъдето е песента “Mrs.”, чието изпълнение на живо излезе преди броени дни. Ако сега чувате името Леон Бриджис за първи път, помислете дали не сте чували гласа му другаде (като например в сериала „Големите малки лъжи“, където звучи песента му River) и попълнете този пропуск, като си пуснете горното парче, за да стопля душите ви в хладните летни вечери.

Рафаел – „Магнит“

Финалистът в „Гласа на България“ Рафаел Пашамов оставя фамилията си на заден план, за да стане част от семейството на Монте Мюзик. „Магнит“ ни привлича, но не само защото прилича на заявка от достоен наследник на Графа. Съмняваме се причината да е само в текста, дело на продуцента, а допълнителни точки даваме и на стилния клип.

КИНО И ТЕЛЕВИЗИЯ

Трейлър на мини сериала I Am The Night

За този минисериал ще ние се наложи да почакаме до догодина, но по всичко личи, че ще си струва. Крис Пайн е разследващ репортер, който тръгва по опасните следи на престъпления в южен щат. С тях се оказва свързано осиновено момиче, напуснало дома, за да търси истината за себе си. Фактът, че историята е по действителен неразрешен случай, само увеличава съспенса, който пъпли от трейлъра на I Am The Night. След „Жената чудо“ Пати Дженкинс отново избира Пайн за главната мъжка роля в своя продукция - надяваме се този път сините му очи да останат невредими.

Трейлър на UFO

Джилиан Андерсън отново е по петите на паранормалното, този път като професор по математика, който помага на свой студент. Дерек (Алекс Шарп) е решен да докаже, че мистериозните летящи обекти, които започват да кръжат покрай летищата, са всичко друго, но не и дронове, каквато е официалната версия. Дали заедно с д-р Хендрикс (Андерсън) и приятелката си Натали (Ела Пърнел) ще успеят да разчетат извънземните посланията преди ЦРУ да им попречи, се надяваме да разберем по някое време до края на 2018 г.

Премиера на „Отворени рани“

Вече нямаме търпение за новото заглавие на HBO „Отворени рани“, а причините не са една и две. Сериалът е екранизация по романа на Джилиън Флин, която познаваме от „Не казвай сбогом“, а режисурата е на Жан-Марк Вале – канадецът, който така добре се справя с женски героини като тези в първия сезон на „Големите малки жени“. Ейми Адамс пък е в главната роля на журналист, изпратен да разследва мистериозно убийство в родния си град, което ще я върне към миналото. В очакване на 8-те епизода от психологическия трилър с начало 9 юли, не ни остава друго, освен да загреем със следното видео от премиерата на продукцията в Ел Ей (както и да прочетем книгата).

ОЩЕ

Тяло като на Винъс Уилямс

Не е нужно да ви очаква турнир като Големия шлем, за да потренирате като Винъс Уилямс. По-лесно е от спечелване на златен медал, а и не е нужно. Просто дайте най-доброто от себе си върху постелката, а после и извън нея - всеки иска да е шампион на терена на живота, нали?

Бебета костенурки в безопасност

За да намерят по-слънчево място, където да снесат яйцата си, на костенурките първо им трябват 60 секунди, за да пресекат две платна. За да им осигурят безопасност и в двете посоки, доброволци в САЩ спират на трафика по магистралата, когато е необходимо. Ето как вярата ни в човечността, която ще спаси планетата, понякога се връща.

Още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти