Мощна магнитна буря удари Земята днес

магнитна буря Земя Слънце
Снимка: iStock

В резултат на слънчево изригване Земята отново е ударена от магнитна буря. Смущенията са започнали още във вторник, но едва в ранните часове на сряда силата им е с параметрите на геомагнитна буря, показват данните на Националния институт по геофизика, геодезия и география към БАН, цитирани от NOVA.

Краткосрочната прогноза е явлението да е активно и да въздейства на живота на Земята поне в близките 6 часа. 

Магнитните бури често определят настроенията и емоциите. Хората с лабилно здраве, които са чувствителни към подобни явления, могат да усетят главоболие и неразположение. Възможни са прояви на повишена тревожност и други психични проблеми. Според данни от различни проучвания в такива периоди броят на инфарктите и инсултите се повишава.

Хората с лабилно здраве, които са чувствителни към подобни явления, могат да усетят главоболие и неразположение. Според данни от различни проучвания в такива периоди броят на инфарктите и инсултите се повишава. Магнитните бури често определят настроенията и емоциите. Възможни са прояви на повишена тревожност и други психични проблеми.

При геомагнитни бури лекарите съветват да се спазва режим на хранене с плодове и зеленчуци, без животински мазнини. Помага и пиенето на повече вода.

Ето как с няколко техники да поддържате нивото си на енергия, независимо от времето и дори когато ни връхлитат магнитни бури:

Промяната на времето и биополето

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти