Многоочакваният трилър „Територия на терора“ на Хилари Клинтън и Луиз Пени вече и на български

книга
Снимка: Издателство СофтПрес

Завладяващият трилър „Територия на терора“, плод на неповторимо партньорство между две дългогодишни приятелки и любителки на загадки: 67-ият държавен секретар на САЩ Хилари Родам Клинтън и многократно награждаваният бестселър автор Луиз Пени, вече е на българския книжен пазар от издателство „СофтПрес“.

Тази история с ненадминати обрати и несравним достъп до вътрешна информация е обявена за един от най-очакваните романи на годината от People, Associated Press, Time, Los Angeles Times, Parade, St. Louis Post-Dispatch, The Guardian, Publishers Weekly и други.

Вижте още отлични трилъри и криминалета в галерията тук:

20 романа, от които ще ви побият тръпки

След бурен период в американската политика новата администрация поема властта и за изненада на всички президентът избира политически враг за ключовата позиция на държавен секретар. Между президента на САЩ и Елан Адамс няма топли чувства, но назначението ѝ за държавен секретар, е хитър политически ход. Защото новият пост на Адамс върви с условието да се откаже от управлението на международния си медиен конгломерат и следователно от ролята си на един от най-яростните критици на новоизбрания главнокомандващ.

В деня, в който президентът се изправя за първи път пред Конгреса, младата служителка в пакистанския отдел на Държавния департамент Анахита Дахир получава странен имейл от анонимен източник. Твърде късно тя осъзнава, че съобщението е кодирано предупреждение.

Започва серия от терористични атаки, която не просто цели да всява страх и паника сред хората, но и да размести световния ред и да го замени с хаос и ужас. В тази заплетена международна стратегическа игра ударът може да дойде отвсякъде. Докато Пакистан и Афганистан са готови на всякакви подмолни политически ходове, за да вземат надмощие в надпреварата за разработка на ядрено оръжие, а Руската мафия и нейните безскрупулни терористични тактики застрашават съвременната демокрация, американското правителство е принудено да се бори за изгубените си позиции на световната сцена, като в същото време търси изход от създалата се световна криза.

Когато заплахата е разкрита в истинските ѝ ужасяващи размери, държавен секретар Адамс и екипът ѝ бързо разбират, че всичко е планирано внимателно, така че да се извлече максимума от предходното четиригодишно управление, оставило САЩ  без позиции в международните отношения, без опит в дипломацията и без влияние там, където е от жизненоважно значение. Единственият шанс за справяне с подобна изкусно конструирана конспирация е събирането на необичаен екип – пламенна млада служителка на Държавния департамент, отдадена журналистка и интелигентен, решителен, макар и неопитен държавен секретар.

„Територия на терора“ е изключителен и абсолютно завладяващ международен трилър, който държи читателите под напрежение до самия финал.

книга
Снимка: Издателство СофтПрес

„Когато получих предложение да напиша политически трилър заедно с приятелката си Хилари, веднага казах „Да“ – разказва Луиз Пени. – Беше невероятен шанс да вляза в Държавния апартамент. В Белия дом. В ума на държавния секретар по време на криза с огромен залог.“

„Да напиша трилър с Луиз беше сбъдната мечта – допълва Хилари Клинтън. – Дълбоко ценя всяка една от нейните книги и техните герои, както и приятелството ѝ. А сега обединихме опита си, за да изследваме заплетения свят на висшата дипломация и предателствата. Не всичко е такова, каквото изглежда.“

„Като издатели на бестселър поредицата „Разследванията на инспектор Гамаш“ на Луиз Пени, сме изключително щастливи, че „Територия на терора“ също е част от портфолиото на „Софтпрес“, казва изпълнителният директор на „Софтпрес“ Милена Стефанова. „Убедени сме, че книгата на Луиз Пени и Хилари Клинтън ще се превърне в ново любимо четиво не само за тези, които обичат Гамаш, а и за всеки, който цени динамичните, прекрасно написани и изпълнени с обрати трилъри.“

книга
Снимка: Издателство СофтПрес

Луиз Пени е многократно награждаван с международни отличия бестселър автор, чиито книги се нареждат на №1 в класациите на New York Times, USA TODAY и Globe and Mail (Торонто). Нейната поредица „Разследванията на инспектор Гамаш“, издавана от Minotaur Books, импринт на St. Martin’s Publishing Group, е преведена на трийсет и един езика. През 2017 г. Луиз Пени получава Ордена на Канада за принос към канадската култура. Живее в селце южно от Монреал.

Хилари Родам Клинтън е първата жена в американската история, която получава номинация за президент от водеща политическа партия. След почти четири десетилетия, посветени на обществена работа в защита на децата и семействата в ролята на адвокат, първа дама и американски сенатор, тя е назначена за 67-и държавен секретар на САЩ. Хилари Родам Клинтън е съпруга, майка, баба и автор на седем предишни книги, издадени от Simon & Schuster.

20 романа, от които ще ви побият тръпки

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти