Специално

Мистерията е разкрита: какво се случва с багажа ни на летището

куфар летище
Снимка: iStock

Няма как да не сте се питали през какви процедури преминава багажът на всеки, който пътува със самолет.

Който е пътувал със самолет знае, че при опаковането на багажа има строги правила. Когато „чекираме” куфарите си, те минават специални проверки и пътуват в отделно помещение на машината. Чудили ли сте се обаче през какви процедури преминава багажът, преди да си го вземем на следващата аерогара? Документалната поредица „Знаете ли, че?” по канала „Da Vinci”, който е част от EON Kids – част от ТВ платформата на EON, разкрива подобни любопитни тайни, за които вероятно не сте и подозирали, или поне не сте се замисляли. 

Вижте пълна информация за пакетите EON LIGHT, EON FULL и EON PREMIUM ТУК

Първо куфарите биват претегляни и мерени. След това получават етикет, който показва дестинацията, за където лети багажът, и има код на летището. След това куфарът тръгва по конвейер, където се намират всички чекирани багажи. От там те отиват в багажен отдел.

Служител на летището проверява кодовете на куфарите и ги качва на специална количка. След това тя се закача за влекач, който носи всички куфари на конкретния полет. Там други служители товарят куфарите на конвейер. Той води към багажно отделение на самолета, който обикновено се намира под салона за пасажерите.

В по-натоварени дни на средно голямо летище могат да бъдат чекирани над 3500 чанти и куфари.

Супер забавление и безопасна среда за деца EON Kids:
EON за деца – част от абонаментните пакети на 
EON, е забавна и безопасна дигитална среда, която децата лесно управляват сами. Телевизионните канали и съдържание са специално подбрани за деца. Можете да създадете EON профил на вашето дете според неговата възраст, платформата дава възможност и за създаване на множество детски профили със забавна картинка за аватар. С EON TV детето ви ще се наслади на избрано съдържание на всички устройства.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти