Създадено за La Roche-Posay

Мазната и чувствителна кожа също обича лятото – но с подходящата защита

Мазната и чувствителна кожа също обича лятото – но с подходящата защита
Снимка: iStock/Getty Images

Лятото наближава, въпреки че засега явно го пази в тайна и е пуснало на преден план дъждовете да ни заблуждават. И все пак, ние знаем, че то идва – с топлината, яркото слънце, с мириса на море или пък зелена планина... и с проблемите с кожата. Колкото и да ни се иска поне през лятото да не се занимаваме с лицето си, това няма как да се случи, особено ако кожата ни е чувствителна и мазна. Защото за сухите и чувствителни кожи много е изписано и казано, но за тези сред нас, които всеки ден се опитват да се справят с предизвикателството на мазната кожа, лятото е истински проблем.

Снимка: iStock/Getty Images

Както всички знаем (или поне се надяваме, че и вие!), задължително е да защитаваме кожата на лицето си през цялата година – особено през сезона с най-силното слънце. Мазната кожа, точно както и сухата, има същата нужда от слънцезащита, но специфичното изискване е избраната козметика да не запушва допълнително порите. Ако сте от жените, които цял живот се борят с омазняването на кожата, със сигурност сте пробвали всякакви слънцезащитни продукти за лице. Вероятно и знаете от опит, че най-доброто за нея е продукт, който е с лека текстура, не оставя мазен завършек и матира леко кожата. Разбира се – и с висок UV фактор, който се грижи клетките да не бъдат увредени от слънчевите лъчи.

Мазните кожи като цяло се нуждаят от козметика, която е разработена специално за техните проблеми. Важно е рутината ви да включва продукти, които не причиняват комедони, не са мазни, а са хидратиращи, а що се отнася до слънцезащитата – да е с фактор поне 30 и нагоре, и да осигурява защита срещу ултрадългите UVA лъчи.

Така казано, звучи лесно да открием продукта, който отговаря на личните ни нужди и предпочитания, но реалността показва друго. Питаме приятелка, тя препоръчва един, купуваме го, не ни харесва, после взимаме друг и накрая се оказва, че така и не сме се сдобили със слънцезащитата, която ни пасва като втора кожа. По тази причина нека това лято – преди да ни е напекло юлското изгарящо слънце, ви предлагаме да се доверите на препоръките на дерматолозите и да дадете на кожата си специално разработен за нея продукт.

Лек флуид, с пълноценна и ефикасна защита срещу спектъра на ултрадългите UVA лъчи, със сух завършек и грижа за очите, така че да не ги дразнят – това е ANTHELIOS UVMUNE 400 OIL CONTROL от La Roche-Posay.

Препоръчван от специалисти, този продукт за мазна кожа с 50 фактор осигурява максимално ефикасна защита срещу ултрадългите UVA лъчи, които са незабележими, но причиняват трайни и дълбоки увреждания на кожата. Флуидът гарантира сух завършек и матиращ ефект с трайност 12 часа.

Снимка: La Roche Posay

Можете спокойно да се доверите на ANTHELIOS UVMUNE 400 OIL CONTROL – той няма да омазни допълнително кожата ви, тъй като в състава му влиза Airlicium™ - матиращи микрочастици, които веднага абсорбират излишния себум и спомагат за контрола на източниците на блясък (себум, пот, влажност). Допълнителен бонус е, че този продукт е изключително устойчив на вода, пот и пясък – всички елементи на истинското лято.

Нанасянето му е цяло удоволствие, а необходимото количество е с големината на перла за всяка от зоните на лицето. Не забравяйте да го нанасяте достатъчно често, особено когато сте на плажа или се потите обилно. Флуидът ще попие моментално в кожата ви и няма да остави никакви следи. Освен да ви предпазва от слънцето, този продукт има и превантивна роля по отношение на себума. Клиничните изпитвания с участието на 38 жени доказват, че с 28-дневна употреба получавате 11.9% по-малко себум, отделян от третираната зона на лицето.

И така, въоръжени с ANTHELIOS UVMUNE 400 OIL CONTROL, това лято ще бъде истинско удоволствие – без значение къде ще го посрещнете. На планина, на плаж, на вилата, в града или на комбинация от дестинации, вашата кожа ще бъде защитена, гладка и съвършена – точно такава, каквато винаги сте си я представяли.

Снимка: La Roche Posay

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти