Специално

Mate Kitchen подкрепя многодетно семейство за Коледа за пети път

mate kitchen
Снимка: Mate Kitchen

За пета поредна година фондация MateKitchen и екипът на кулинарната платформа Mate Kitchen ще подарят по-спокойни и щастливи коледни празници на едно многодетно българско семейство с благотворителната кампания „Нахрани многодетно семейство“. Тя ще продължи от 04.11 до 12.12. и, както и досега, ще протече във Facebook страницата на Mate Kitchen под формата на игра.

„Отново се обръщаме към нашите приятели в социалните мрежи да ни разкажат за многодетно семейство в затруднение, на което да предоставим продукти от първа необходимост. След това на случаен принцип ще изтеглим един благодетел и заедно с него ще отидем при семейството, за да ги изненадаме“, разказва основателят и изпълнителен директор на Mate Kitchen Мила Кръстева и допълва, че целта е продуктите да стигнат при избраното семейство преди Коледа и да направят празниците им малко по-спокойни, сити и усмихнати.

По данни от последното преброяване в България многодетните семейства у нас са 47 859 и броят им трайно намалява. В същото време броят на семействата без деца е 688 760, което е силно притеснително.

От екипът на фондацията споделят разбирането, че децата са благодат и е дълг на цялото ни общество да направи всичко възможно те да живеят в по-добра и подкрепяща развитието им среда.

„Не е проява на героизъм да не търсиш помощ, когато имаш нужда от нея. Проява на героизъм е всички ние да си позволим да бъдем добри, да не съдим чуждите избори и да помагаме когато и с каквото можем. Въпреки масовото схващане, че непоискано добро не трябва да се прави, аз и колегите ми вече пет поредни години виждаме колко много значи то и с каква радост се приема“, подчертава Мила Кръстева.

И този път с екипа й срещат подкрепата на някои от най-големите компании, които работят на българския пазар. Нетинфо е медиен партньор на благотворителната инициатива за втора година. Партньори в кампанията, които ни подкрепят за поредна година са Фамилия, Народен, Леки, Крина, Олимпус, София Мел и Верея.

Доброто ражда добро! Споделете, за да достигне до повече хора!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти