Любовните обещания за Нова година

Наталия Кобилкина
Снимка: Личен архив

Наталия Кобилкина

Кой ли от нас не е казвал: “След Нова година ще спря да пуша, няма да ям сладко, ще започна да спортувам”?

Но идва Новата година и всичко си остава, както е било преди. Защо тези обещания не работят и как можем да имаме доверие към себе си, ако сами не спазваме дадената дума? Как нашият партньор може да има доверие към нас, ако ние самите не си вярваме?

 Днес бих искала да поговорим за любовните обещания.

Често на тренинги правя един тест и питам хората: “Всички вие работите и със сигурност има неща, заради които не обичате своята работа. Кои са те? “

И хората ми отговарят: “Скучно ми е, няма развитие, не ми стигат парите, имам шефове, които все ме ръчкат, има конфликти и проблеми, рутина, има ограничения и няма свобода.“

И след като те изброят всичките тези неща, аз казвам: “Прекрасни хора, аз тук обърках една дума и вместо думата “работа“, трябва да сложа думата “връзка“. Въпросът става: “Защо аз не обичам моята връзка?“ и нека отново да прочетем причините, които написахме преди малко.“

Присъстващите в залата започват да се смеят на глас. Те виждат, че абсолютно същите неща ги дразнят и в отношенията им с партньора. И че няма разлика дали е работа, или любовни отношения, проблемите са едни и същи.

Обаче, отивайки на работа, ние имаме ясни договори, работно време, заплащане. Докато във връзката ние никога не го правим. Мислим, че това се подразбира. И точно затова връзките се провалят! Не вярвате?

Ще ви го докажа!

Имаше едно семейство, които вече бяха подали документи за развод и дойдоха при мен като последен опит да променят нещо. Самите те не вярваха в това, а техни приятели им препоръчаха да дойдат. И те казаха: “Ние постоянно се караме.“

Той смяташе, че тя не го уважава. Тя се оплакваше, че работи и печели повече от него и при това той я ограничава.

Веднага видях, че те нямат ясни правила във връзката и нямат ангажименти един към друг. И предложих на тази двойка да напишат: Какво аз очаквам да получа от партньора до мен и какво искам и мога да дам? Те бяха много озадачени от това задание. Но понеже са платили за консултация, започнаха да пишат.

След 15 минути писане и мислене започнаха да се избистрят очакванията и наредихме следните точки.

Тя искаше той да отделя 1 час на ден, за да се занимава с детето и да реагира спокойно, когато тя ходи в командировки. В замяна, тя е готова да бъде с него вечерта и да готви любимите му манджи.

Той искаше тя да се грижи за него и да не пътува повече от 1 седмица на месец, както и да имат поне 5-8 вечери на месец заедно. И в замяна, той е готов да потърси по-високо платена работа и да започне да плаща за детската градина.

Така те подписаха новите правила в своята връзка и започнаха да ги спазват. След тази консултация те повече не се появиха и аз реших, че нещо не им харесва и един ден срещнах случайно този мъж. 

Той много се зарадва, когато ме видя и ми каза: “Наталия, нямаш представа колко ни харесва твоята техника. Ние започнахме да спазваме обещанията си един към друг и написахме още доста, а аз в момента съм с нова, много високоплатена работа. Жена ми започна друга работа, без да ѝ се налага да пътува в командировки и тя започна да учи магистратура, а сега чакаме и второ дете! Затова повече не дойдохме при теб. Ние сами разбрахме колко голяма е силата на любовните обещания и ги препоръчваме на всичките си приятели.“

Така че, няма за какво да чакаме Нова година. Още тази вечер седнете заедно с партньора си и двамата напишете отговори на следните въпроси:

• Какво искам и очаквам да получа от теб (повярвайте, няма връзки без очаквания). Например: да имаме редовен секс – 3 пъти на седмица, да ми помагаш с детето 1-2 часа на ден, да излизаме навън на вечеря или да ми готвиш.

• Какво съм готова и искам да дам в нашата връзка. Например: вярност, нежност, подкрепа, грижа, добро отношение и грижа за твоите родители.

• Какво категорично не мога да дам и не искам да правя компромис за това. Например: не съм готова да не работя, или няма да се откажа от своето хоби или приятели.

• Какво искам да ми казваш и отдавна го чакам. Например: че съм много важен/на за теб, че се гордееш, че си с мен, че вярваш в мен.

• Какви са моите планове за бъдещето и как виждам развитието на нашата връзка в дългосрочен план. Например: планираме да купим къща и да имаме деца.

• И какво обещавам да правя по отношение на теб, себе си и нашата връзка оттук нататък. Пишем го и се подписваме!

Истинското партньорство изисква честност и ангажираност с другия. Аз лично не вярвам във връзки без тези неща.

Така че, приятели, пробвайте да отговорите честно на тези въпроси, изяснете за себе си и другия какво се случва във вашите отношения и си дайте любовни обещания, които задължително трябва да спазвате!

Пожелавам щастлива Нова година на всички!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти