Любов, ти си една голяма глупачка

Любов, ти си една голяма глупачка
Снимка: Thinkstock

Здравей, Любов. Tи си една голяма глупачка - казвала ли съм ти го?

Осем години се опитвам да те променя, да те претопя, да те убия и след това да те открия другаде, но не стана!

Толкова отчаяно се опитвам да те блъсна с колата, докато шофирам  вечер. Да те напия толкова на нова година, че да изчезнеш и на сутринта да се събудя с празно сърце и място, за тези, които толкова нежно и упорито се опитаха да те изместят.

Опитах да тичам. Тичах толкова, за да ти избягам, че в края на лятото можех да се пусна в маратон и заклевам се, щях да финиширам достойно. Замислих се, дали всички, които тичат, бягат от нещо? Десетки хиляди маратонци, които са станали добри бегачи благодарение на теб. Браво, Глупачке, страшна си!

И така усилвах музиката, за да заглуша гласа ти в главата си и тичах... И в крайна сметка осъзнах, че тичането ме прави още по-тъжна.

Тичах, бягайки от себе си и другите, но не от теб, защото всеки път, когато маратонките ми се отлепяха от земята и музиката гърмеше в ушите ми, аз мислех само за теб и прехвърлях спомени и жалки моменти като на стара изтъркана лента. Как от толкова въртене и превъртане просто не се скъса, не се изтърка напълно! 

И така всички отчаяни, логични и нелогични неща, които се опитах да направя се оказа напразни.

Блъснах се два пъти, потроших две коли, психиката на родителите си и сърцето си, но него повече от два пъти...

Живеех в миналото и макар в настоящето всичко около мен да изглеждаше перфектно за другите, аз бях дълбоко нещастна и недовършена.

Чувствах живота си като недоизпята песен, недовършен имейл или нещо като скицирана картина - все неща, които не стават за нищо ... нула, пълен боклук!

Живея в тичане към нещо, в променяне на себе си, в бързане на някъде и в крайна сметка се връщам при теб и се вкопчвам.

В живота си съм много последователно момиче, винаги довършвам всичко, спортувам, ходя на срещи на време и работя до късно, но теб нямам смелост да те довърша.

Два пръстена и дузина разбити сърца не успяха да изтрият една глупава, детска, шестмесечна любов, продължила осем години...

Здравей, Глупачке и за много години!

Стартираме година N:9, с мен ли си?

Автор: Сара Хадид

Още от Из Edn@

Писмо до моята мечта

Насилието ти ме амбицира

Нова любов или нова грешка?

Edna търси най-талантливите писатели сред своите читатели! Изпращайте специално написани за нас текстове на edna@netinfo.bg, а одобрените ще публикуваме в рубриката "Из edna@".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти