Любов, гатанки и магия в сърцето на София

Любов, гатанки и магия в сърцето на София
Снимка: Русенска опера

Световното оперно сопрано Франческа Патане ще се превъплати в ледената принцеса Турандот в едноименната опера на Пучини. Мащабната продукция ще бъде представена в Зала 1 на НДК на 24 февруари. Критиката определя Патане като една наистина женствена Турандот, със силно присъствие и въздействие, перфектна и в същото време уникална във вокалното си изпълнение.

Звездният състав се допълва от доказалия безспорния си талант и харизма тенор Марио Маланини, носителката на Кристална лира Мария Цветкова и обичаните солисти Александър Крунев и Пламен Бейков.

Легендата за жестоката китайска принцеса Турандот оживява на фона на музиката на гениалния Пучини под диригентската палка на Найден Тодоров и оркестъра на Русенска опера. „Турандот” е опера за силните страсти, които ще се разгърнат на голямата сцена на НДК на фона на живописен декор, създаден от сценографа Борис Стойнов, с режисьор Нина Найденова. Продукцията ще пренесе зрителите в атмосферата на древен Пекин в едно неопределено, приказно време, където се съчетават източно великолепие и пищност с кървава жестокост, реалност със символика.

Красивата Турандот е обявила, че ще се ожени за този, който отговори на три нейни гатанки, но този, който опита без да успее, ще се прости с живота си.

Патане и Маланини са се превъплащавали стотици пъти в ролите на Турандот и Калаф на най-големите оперни театри в света, но никога досега не са си партнирали. На софийска сцена те ще ни потопят в магията на любовта, която разтопява дори ледедено сърце на принцесата.

Традиционно Монте Мюзик и Русенска опера представят оперни суперпродукции на високо ниво, насочени към широката публика, която непрекъснато доказва своята любов към това изкуство. Селекцията на световните солисти и творческата реализация е дело на Маестро Найден Тодоров – един от най-гениалните български диригенти на новото време и директор на Държавна опера Русе.

Билетите за “Турандот” с участието на Франческа Патане и Марио Маланини вече са в продажба в мрежите на Ивентим и Тикетпортал на цени от 20 до 80 лв.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти