Декораторските ви умения отидоха на кино

Открийте десетте разлики
Снимка: Getty/Guliver

Няма да си играем на зълагалки, за да ви убеждаваме, че добре свършената работа има нужда и от една добра дума по неин адрес, но ето че царете в проучванията (за британците иде реч) са установили, че колкото усилия и творчески пориви да хвърлите в освежаването на дома, партньорът ви ще се държи като кон с капаци и няма да забележи иновациите.

В изследването са били замесени 2000 жени, като мнозинството от тях споделят, че мъжете им са безнадежден случай в това отношение, като дори имало и такива, които изобщо не отчитали факта, че тапетите в спалнята са сменени.

Така например всяка десета дама допълва, че човекът до нея по никакъв начин не е отбелязал боядисаните в друг цвят стени на дадена част от жилището, а три на 100 от анкетираните коментират, че ако поставят нова картина на видно място в дома техните половинки въобще няма да докладват за този факт.

За сметка на това детективският нюх при болшинството от тъщите улавял и най-малките промени в интериора.

"Тези резултати само потвърждават тезата, че двата пола виждат и реагират на този тип трансформации по съвсем различен модел на поведение", разказва Хелън Гюнтер, работеща в сайт за онлайн пазаруване.

Бързо и нагледно ви даваме и топ 10 на най-невидимите от представителите на силния пол раздвижвания в обзавеждането.

1. Нови възглавници.
2. Смяна на завивките.
3. Окачване на картина.
4. Украса със свещи.
5. Подменени рамки на снимки.
6. Внасяне на растение.
7. Промени в градината.
8. Покупка на абажур.
9. Подновени пердета.
10. Разместване на меблите.

И докато една четвърт от женското съсловие само се дразни от недооценяването на работата им, то 10 процента от запитаните представителки на нежния пол са на мнение, че техният приятел или съпруг вижда промените, но въобще не се интересува как изглежда мястото, в което живее.

"Годишно една британка със средни доходи харчи по 630 лири за подобен тип козметични преобразявания в своя апартамент или къща", заключва Гюнтер.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти