Лицето на непозната Куба

Лицето на непозната Куба
Снимка: Greatphotoart.com

Фотографи от България потеглят на дълга фотографска експедиция из страната на Фидел Кастро – Куба.  

Те ще заснемат лицата на многоликата Куба в 7 от общо 15-е ѝ провинции. А това означава, че ще изминат над 1200 км. Фотографите тръгват с мисия – да направят спиращи дъха снимки, които да покажат истинското лице на Куба, а не само това, което сме свикнали да гледаме във филмите.

Романтична и очарователна или сурова и бедна е всъщност страната на Фидел Кастро? Наистина ли по улиците на Хавана всички танцуват, пеят и пушат пури или се шири бедност и недоимък?

Отговорите на тези въпроси ще донесат снимките на 10-мата фотографи, които заминават на фотографска си експедиция на 15 ноември 2014. Те ще се върнат на 26 ноември и ще направят фотографска изложба със снимките от експедицията.

Фотографите ще прекарат 4 дни в столицата Хавана, а след това ще се отправят на фотографско пътуване назад във времето към Тринидад. Това е градът-музей на колониалната епоха в Куба. Ще снимат в Сиенфуегос и Пинар дел Рио.

Ще уловят изгревите и залезите на плажа в Анкон – един от най- красивите карибски плажове. Ще снимат уникалните скални образования във Винялес.

Снимка: Greatphotoart.com

Винялес е долина, известна с причудливите си геоморфологични образувания, наречени „моготес”.

Снимка: Greatphotoart.com

На височина достигат до няколкостотин метра. Това са уникални, изключително рядко срещани пейзажи, сравними само с тези на Малайския полуостров и Китай.

Снимка: Greatphotoart.com

Фотографите ще се потопят в дивата природа на Куба в националния парк Сороа, където ще правят Wildlife фотографии на типичните за Куба прозрачни гущери – отворен учебник по зоология.

Снимка: Greatphotoart.com
Снимка: Greatphotoart.com

Накрая ще заснемат шоуто на Кабарето Тропикана – най-емблематичния спектакъл в Куба. Сцената е построена на открито сред природата – танци, музика и латино ритми в тропика.

Снимка: Greatphotoart.com
Снимка: Greatphotoart.com

Истински „Рай под звездите“, наричан още карибския „Мулен Руж“, в който ги очакват известните с красотата си кубински балерини.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

За какво най-много се вълнувате през есента?