Lavazza представи кафе машината Jolie oфициално в България

h
Снимка: Lavazza

18 май 2018 г., София, България. Световноизвестната компания Lavazza представи кафе машината Jolie официално на българската аудитория. Машината е най-новото попълнение в серията A Modo Mio и комбинира отлично представяне и лесна употреба. Със своя привлекателен, модерен дизайн и компактен размер Jolie е налична в четири цвята: червен, бял, син и зелен. Представянето на новата машина е още една стъпка в мисията на Lavazza да разпространи италианската кафе култура в България.

„Представянето на Jolie е част от стратегията на Lavazza да навлезе на пазара на кафе в капсули със системата A Modo Mio, разработена чрез R&D програмата на компанията. Със своя над 25-годишен опит в разработването, производството и маркетинга на кафе в капсули Lavazza е пионер в сегмента и продължава да инвестира. Благодарение на своите отличителни черти като компактен размер и тих режим на работа, неповторим дизайн и лесна употреба кафе машината Jolie е важна стъпка за бранда в този сектор“, споделя Пиетро Маца, Lavazza Home & OCS/Vending Marketing.

г
Снимка: Lavazza

Kапсулите A Modo Mio, с които Jolie приготвя първокласно италианско кафе, представляват широка гама от блендове за всички вкусове. Това е резултат от над 120-годишният опит на Lavazza в селектирането на кафе с най-добър произход, което да донесе оригинално еспресо преживяване на потребителите. Всеки бленд на италианската компания съдържа 5-6 сорта кафе с различен произход, грижливо подбрани, за да предоставят плътен вкус и силен аромат.

Гамата от капсули A Modo Mio включва: Espresso Magia (100% Арабика), Espresso Divino (Арабика и Робуста), Espresso Passionale (100% Арабика), Espresso Intenso (Арабика и Робуста), Espresso Delicioso (100% Арабика), Espresso Dec Cremoso (100% Арабика) и Lungo Dolce (100% Арабика).

За да бъдат готови за употреба в кафе машината Jolie, еспресо блендовете на A Modo Mio преминават специален процес на изпичане: бавен и дълъг, за да се получи тъмно изпичане. Този етап е характерен за еспресото, защото високото налягане по време на варене в машината допринася за образуване на крема и постигане на балансиран вкус на напитката.

г
Снимка: Lavazza

За кафето в капсулите A Modo Mio Lavazza прилага същия метод, който използва професионалният бариста, когато приготвя еспресо - кафето се вари 25 секунди. Всяка капсула съдържа 7,5 грама кафе, което е необходимо за приготвянето на автентичното италианско еспресо.

Капсулата A Modo Mio дозира кафето оптимално за всяка чаша еспресо и запазва качествата при контакта с вода. Така се гарантира, че всички аромати и разтворими вещества са изцяло извлечени, за да оформят истинска, плътна и гъста крема.

Кафе експертите на Lavazza посочват и други предимства на Jolie: нейният ергономичен лост позволява на капсулата да се зареди с едно движение и необходимото количество еспресо може да бъде избрано всеки път само с натискането на един бутон. Поставката за чашата е подвижна, което позволява на потребителите да изберат дали да приготвят класическо еспресо или дълго кафе. Необходимото количество крема се осигурява благодарение на 9-15-баровото налягане на водата. Прозрачният 0,6-литров резервоар за вода позволява нивото й да бъде следено във всеки един момент, а автоматичното изключване на машината след 9 минути, когато не се употребява, пести енергия. Jolie се почиства лесно и може да се постави и в съдомиялна машина.

г
Снимка: Lavazza

Сред останалите плюсове на новата кафе машина e нейният иновативен дизайн, който е разработен изцяло от Lavazza. Jolie е и една от най-тихите машини в своята категория, една от най-компактните в сегмента и най-малката от гамата A Modo Mio с размери 12x21x33 см.

От 80-те години на миналия век една от основните цели на Lavazza е да достигне дома и работните места на потребителите и да им предложи кафе, което сякаш е приготвено от професионален бариста, с вкус, който може да бъде възпроизведен отново и отново. Изследователската работа на италианската компания води до създаването на кафе машината Еспресо Point (1989) и BLUE Best Lavazza Ultimate Espresso (2003) и представянето на еспресо системата A Modo Mio през 2007 г. Това е една истинска вкусова революция, открита специално за дома и постaвяща Lavazza на преден план в този сектор. Компанията продължава да инвестира в пазара на кафе в капсули, като разширява гамата на еспресо системата A Modo Mio, за да осигури обширен продуктов микс, покриващ всички ценови диапазони и потребителски предпочитания.

г
Снимка: Lavazza

За Lavazza

Основана през 1895 г. в Торино, Lavazza е собственост на семейство Lavazza вече четири поколения. Групата, която е сред водещите в печенето на кафе в света, в момента оперира в повече от 90 страни чрез свои филиали и дистрибутори, като изнася над 63% от продукцията си. За Lavazza работят общо 3000 души, а оборотът й възлиза на 2 милиарда евро за 2017 г. Още в началото на съществуването си компанията изобретява концепцията за смесването – изкуството да се комбинират различни видове кафе от отделни географски области, и това продължава да е отличителна черта на по-голямата част от нейните продукти. Lavazza има над 25-годишен опит в производството и продажбата на кафе и продукти за дозирано кафе. Компанията се позиционира във всички търговски сегменти – кафе за дома, извън дома и в офиса, като винаги се стреми към иновативни решения. Днес Lavazza е една от най-познатите марки в света и се разраства в пълен синхрон със стратегията си за международно развитие – чрез важни партньорства в областта на спорта с тенис турнирите от големия шлем, както и в областта на изкуството и културата с музеи като „Гугенхайм” в Ню Йорк и Държавния музей „Ермитаж” в Санкт Петербург. Групата Lavazza включва следните компании: Carte Noire и ESP (Франция), Merrild (Дания), Kicking Horse Coffee (Канада) и Nims (Италия). Следвайки стратегията за глобализация, групата Lavazza включва следните компании: Carte Noire и ESP (Франция), Merrild (Дания), Kicking Horse Coffee (Канада) и Nims (Италия).

г
Снимка: Lavazza

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти