Създадено за Vichy

Козметика с колаген – за кого е най-подходяща?

Козметика с колаген – за кого е най-подходяща?
Снимка: iStock/ Getty images/ Freepik

Ако искаме да се грижим по-добре за кожата си, трябва да познаваме нуждите ѝ и да сме наясно как те се променят през годините. Ако искаме гладка кожа на всяка възраст, трябва да ѝ помогнем. Колагенът е основен фактор за поддържането на еластичността на кожата, независимо от възрастта. Това е най-важният протеин, който оформя лицето и контурите му, като повлиява видимите признаци на стареене.

От 25-годишна възраст насетне колагенът намалява с 1 до 2% годишно, като външните влияния (мръсен въздух и замърсена градска среда) ускоряват този процес. Когато колагенът в кожата започне да намалява, се появяват и онези неприятни фини линии и бръчки, а лицето ни сякаш губи част от своята свежест и привлекателност.

Добрата новина е, че ние можем да стимулираме производството на колаген и така да поддържаме кожата си в оптимален за възрастта ни вид. Различните видове химически пилинги и други естетични процедури рестартират производството на колаген, но ефектът от тях е краткотраен, ако не поддържаме постигнатите резултати с подходяща козметика.

D
Снимка: L"Oreal

Някои жени предпочитат да се грижат за кожата си с изцяло неинвазивни решения, които включват колаген-стимулираща козметика. Когато говорим за специализирана козметика, е важно да разберем,

че не всички формули успяват да проникнат в по-дълбоките подкожни слоеве и да работят там, където всъщност се активира колагенът.

Vichy има решение за това предизвикателство и то е грижата за кожата с LIFTACTIV COLLAGEN SPECIALIST, крем с проколагенови пептиди. Обновената формула на продукта съдържа три пъти повече проколагенови пептиди, за три пъти повече колаген в кожата и още по-видими резултати.

96% от жените, участвали в проучването за ефекта от използването на LIFTACTIV COLLAGEN SPECIALIST споделят, че наблюдават видимо намаляване на бръчките, 77% определят кожата си като по-стегната, а 87% казват, че е по-гладка.

D
Снимка: L"Oreal

Ако не гледаме цифрите, а просто се погледнем в огледалото, това означава, че оттам ще ни се усмихне жена с озарена, освежена и подмладена кожа, която е кадифена на допир и плътна като усещане.

Включването на козметика с проколагенови пептиди като част от ежедневната грижа за кожата е добре да стане отрано, още след 25-тата година. Но дори това да се случи по-късно, LiftActiv Collagen Specialist няма да ни разочарова и като резултати, и като усещане. Кожата ще остане по-гладка, по-стегната, с по-малко бръчки и по-еластична, а ние ще се чувстваме по-свежи и по-млади.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти