Създадено за NIVEA

Кожата на лицето е отражение на душата, погрижете се и за двете

Кожата на лицето е отражение на душата, погрижете се и за двете
Снимка: iStock/Getty Images

Има ли по-чисто и откровено огледало на живота, който водим, от кожата ни? За нас, жените, кожата на лицето е особено важна част от тялото ни – тя носи спомените за хубавите и лошите моменти, през които сме минали. Запечатва спомени, любов, трудности и предизвикателства, и когато преминем през живота на пълна скорост, гребейки с шепи от повечето неща, които той предлага, цялото това приключение оставя своите следи върху лицето ни.

Да, знаем, че красотата идва отвътре, но е хубаво, когато тя има и външно отражение. И както се грижим за вътрешната си красота, следвайки някоя философия или серия от принципи, които ни карат да се чувстваме добре, така и външната ни красота има нужда от професионална грижа, а най-хубаво е двете да вървят ръка за ръка.

Снимка: iStock/Getty Images

Ако четете това и ви се иска да можете да го постигнете, но засега без успех, предлагаме ви един кратък, но ефективен план, с който неусетно ще постигнете така желаната хармония между вътрешната и външната красота.

СПОКОЙСТВИЕ

Всички препускаме през живота, като че ли е някакво състезание. Знаем, че някои неща са предопределени, че трябва да се докажем в професията си, след това идва семейство, деца (или пък не), нови хора и ситуации, стрес, задачи и крайни срокове, и всичко това, малко по малко, отнема от жизнените ни сокове. Изведнъж осъзнаваме, че от енергични, ентусиазирани млади момичета сме се превърнали в уморени и стресирани жени, които нямат търпение да се приберат, за да си легнат на дивана.

Снимка: iStock/Getty Images

Затова е добре в някакъв момент да кажете „Стоп!“ и да се вгледате в себе си. Какво може да ви накара да се почувствате по-добре, да се възстановите, да съберете сили? Курс по йога, седмична вечер вкъщи с чаша чай и книга, или пък нови сериали, ново хоби, разходки в планината – каквото и да е, дайте си го. Защото когато душата е спокойна и обгрижена, това се отразява почти веднага и на лицето.

ГРИЖА ЗА КОЖАТА

Като споменахме лицето, веднага идваме на най-важното условие за това кожата на лицето ни да изглежда здрава и сияйна – да е добре обгрижена с подходяща козметика.

Снимка: Nivea

Тъй като вече сме наясно, че графикът на всяка една от нас е прекалено пълен, за да отдели време за времеемка грижа, състояща се от много стъпки, имаме предложение – мощен серум 2 в 1, който дава на кожата на лицето любов, грижа и хидратация, с която да държим бръчките и тъмните петна надалече.

LUMINOUS630® серум 2 в 1 срещу бръчки и петна от възрастта от NIVEA е плод 10-годишни изследвания на над 50 000 съставки. Този впечатляващ труд е довел до откриването на високоефективна патентована съставка против пигментация, действаща на клетъчно ниво.

Снимка: Nivea

Резултатите от употребата му също заслужават адмирации – той намалява петната вследствие на възрастта, натрупани през последните 10 години, като първата промяна ще видите още след 2 седмици. Успоредно с това кожата ви ще стане по-здрава, стегната и гладка, а бръчките ще бъдат видимо запълнени още в края на първата седмица от употребата му.

Снимка: Nivea

Не трябва да се подвеждате по нежната текстура на серума – той е истинско мощно оръжие с няколко супер ефикасни вещества, включени във формулата му:

  • патентованата съставка LUMINOUS630®, която намалява и изсветлява съществуващите пигментните петна и предотвратява образуването на нови;
  • хиалуронова киселина, действаща в дълбочина, така че да даде плътност на кожата;
  • колагенов бустер (естествен екстракт от соя), който подпомага собственото производство на колаген в клетките и така съдейства за запълване на бръчките.

LUMINOUS630® серум 2 в 1 срещу бръчки и петна е много деликатен, дерматологично одобрен продукт, и е подходящ за всички типове кожа, включително и чувствителна.

Снимка: Nivea

Ефектът му върху всички тонове на лицето е доказан (проучване, проведено през 2022 година, сочи, че за 12 седмици 97% от жените постигат значимо подобрение в изсветляването на петната), а единственото, на което трябва да обърнете внимание, е ограничението в използването на продукти за лице, съдържащи съставката LUMINOUS630® - до четири пъти на ден, като избягвате директен контакт с очите.

ПЛАНИРАНЕ

Не сме приключили с плана за хармонизиране на красотата, която излъчваме отвън и отвътре. Връщаме се на стресиращия начин на живот, в който задачите, отговорностите и предизвикателствата сякаш се прескачат в календара. Преди да сте се поддали на хаоса и отчаянието си кажете отново „Стоп!“ (въобще, това е чудесна дума, която всяка жена трябва да овладее), отворете си графика и определете дни и часове, в които истински имате възможност да се захванете с конкретна задача.

Снимка: iStock/Getty Images

Поставете си дневни цели, които са реалистични, и започнете да си осъществявате. Ще видите, че редът в програмата всъщност ви дава спокойствие, а това допринася за това да се чувстваме добре.

ПОЧИВКА

Колкото и да работи човек, все някога трябва и да си почине. Отделете си време за почивка през всеки сезон и си я ползвайте по предназначение, а не за да работите отново, но от друг град. Планираните през годината почивки ни дават сили да се справяме със задачите и да ги приключваме навреме, след което да ходим на почивка, а почивката винаги се отразява добре на лицето ни.

Снимка: iStock/Getty Images

Разбира се, този план съвсем не е изчерпателен, но е добра основа, върху която да надграждате. Важното е да помните две неща: хидратация за кожата на лицето и спокойствие за душата – двете съставки на успешната формула за постигане на хармония между вътрешна и външна красота. Първото носи името LUMINOUS630® серум 2 в 1 срещу бръчки и петна от възрастта и можете да си го осигурите още днес, а останалото зависи само от вас и волята ви – колкото по-рано въведете промяната, толкова по-бързо ще видите резултатите в огледалото.

Снимка: Nivea

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти