Коя е най-предпочитаната страна за почивка

Франция е била най-посещаваната дестинация от чуждестранни туристи за 2012 г.
Снимка: Thinkstock

Франция е била най-желаната дестинация за почивка на чужди туристи през 2012 г. - близо 83 млн. души са посетили Страната на петлите. А най-привлекателната столица за чужденци е Банкок, сочи проучване на Туристическата организация към ООН, цитирано от "Би Би Си".

Комбинацията от алпийски ски курорти и прекрасни плажове осигурява на Франция предимство пред САЩ, които са на второ място, и следващите ги в челната петорка Китай, Испания и Италия.

Туристите във Франция харчат по 646 долара средно на човек за едноседмичен престой, т.е. доста по-малко, отколкото са склонни да оставят във всяка друга страна от челната десетка на класацията (за САЩ цифрата е 1884 долара, за Германия – 1253 и 1249 долара за Великобритания). Нормално е с най-много да "олекват" посетителите на Меката на хазарта в Азия – Макао, където всеки харчи средно по 3213 долара за 7-дневен период.

Вероятното обяснение защо във Франция се харчи по-малко може да се крие във факта, че 83% от туристите в тази страна идват от Европа. И предпочитат да отсядат в къмпинги и да пазаруват продукти от магазините, вместо да пълнят джобовете на хотелиери и ресторантьори.

От съседните на България държави Турция е на шесто място в класацията с 35,7 млн. туристи, а Гърция е чак на 17-та позиция с 15,5 млн. туристи, посетили я през 2012 г.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти